Rimac reagirao na prozivke: "Kad razmislim, Lucijan Carić je u pravu. I uopće nisam sarkastičan"

Rimac je obećao da će nakon što predstave projekt Robotaxija, odgovoriti na više od 90 posto pitanja koja su se ovih dana pojavljivala u javnosti oko samog projekta.

Martina Čizmić | 24.05.2021. / 17:34

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon što je u javnost izašla vijest kako Mate Rimac planira do 2024. godine u Zagrebu pokrenuti servis autonomnih električnih taksija, reakcije su pljuštale sa svih strana. I dok neki aplaudiraju Rimcu na ideji, drugi su ga, ne baš biranim riječima, popljuvali. 

Slika nije dostupna Žestoke rasprave na Facebooku oko Rimčevih autonomnih taksija: "Pokušati tako nešto, biti prvi u nečemu takvom u svijetu - pa ako to nije vrijedno pokušaja..."

To je potaknulo i samog Rimca da se oglasi na svom Facebook profilu i svojim riječima iznenadi mnoge. Naime, složio se sa svojim najglasnijim kritičarem, Lucijanom Carićem, i pri tome, kaže, nije bio sarkastičan. 

Dan nakon svih napada i rantova (i meni je već muka od moje face po medijima i fejsu, mogu mislit kako je vama), kad razmislim, Lucijan Carić je u pravu. I uopće nisam sarkastičan. Da sam ja na njegovom mjestu bih bio isto tako skeptičan i sarkastičan. Možda bih bio nešto pristojniji, ali to je stvar osobnog stila.

Takve reakcije su rezultat toga što nismo mogli pokazati projekt na način kako smo mislili i kada smo htjeli - sa svim detaljima i backgroundom, nego je objavljen bez našeg znanja. Uz naravno generalno nepovjerenje prema meni/firmi (opradvano i neopravdano). Ali dobro, nije bitno, na nama je da dokažemo da možemo isporučiti ono na čemu radimo (koliko god nemoguće zvučalo). Isto tako kroz idućih par mjeseci, mi moramo dokazati da C_Two može sve ono što tvrdimo da može, da je homologiran, da ga svjetski relevantni novinari ocjene i da prvi kupci dobiju isporučen auto.

P.S. Stvarno nemamo nikakve loše namjere, nikad nismo imali a efekt za državu/društvo bi trebao biti ogroman net-positive - iz svake perspektive. Dopustite nam da pokažemo projekt Robotaxija kako treba - još ne želimo iz raznih razloga. Siguran sam da će mnogi biti oduševljeni i da ćemo moći odgovoriti na 90+% pitanja.
Hvala!,
napisao je Rimac na svom Facebooku. 

Slika nije dostupna Rimac ima ambiciozne planove: Hoćemo li se 2024. godine Zagrebom voziti u autonomnim električnim taksijima?

 

Podsjetimo, prema informacijama objavljenim u medijima, Rimac priprema 3,4 milijardi kuna vrijedan projekt razvoja i uspostave prve mreže automatiziranih električnih taksija u Zagrebu, koji bi trebao biti gotov do 2024. godine.

  No, kako je to točno zamišljeno da Zagrebom voze autonomni električni taksiji i kako bi oni mogli izgledati, morat ćemo ipak pričekat do službenog predstavljanja projekta.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti