Ripple prestigao ethereum i postao druga najveća kriptovaluta

Ripple se uspješno odupire negativnom trendu pada cijena kriptovaluta.

Monika Nožić Monika Nožinić | 30.12.2017. / 18:35

Foto: Flickr

Nakon razdoblja ogromnog rasta, kriptovaluta ripple (XRP), orijentirana na bankarski sektor, prestigla je ethereum i u jednom trenutku postala druga najveća kriptovaluta nakon bitcoina, koji se nalazi na nedodirljivom prvom mjestu s tržišnom kapitalizacijom od 241 milijardom dolara.

Cijena ripplea porasla je za 42,7% u posljednjih nekoliko dana, a tržišna vrijednost kriptovalute popela se do 73,6 milijardi dolara.

Ovo je prvi put da je neka kriptovaluta prestigla ethereum, još od svibnja 2017. godine, kada je ripple ostvario veliki rast, a zatim se pomalo primirio.

Foto: CoinMarketCap

Ne postoji jasan razlog koji stoji iza najnovijeg rasta vrijednosti ripplea. Tehnologija ove kriptovalute fundamentalno se razlikuje od bitcoina i dizajnirana je za brze i sigurne globalne financijske transakcije, a nedavno su je testirale japanske i južnokorejske banke.

Ukupan rast ripple kriptovalute bio je poprilično zanimljiv. U siječnju ove godine, jedan ripple mogao se kupiti za 0,0065 dolara, dok mu je aktualna cijena 2,36 dolara, što je porast preko 30%.

Ripple i sve promjene njegove vrijednosti, kao i ostale virtualne valute možete pratiti na burzi kriptovaluta Coin Market Cap.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti