Robot za najprljavije poslove: Hrabro čisti i ono što nitko ne želi taknuti

Isplati li se toliko platiti za robota koji će čistiti vašu WC školjku ili ćete ipak čistiti sami, a taj novac potrošiti za nešto drugo – odlučite sami.

Martina Čizmić | 15.03.2018. / 13:14

Robot Giddel (Foto: Altan Robotech/Profimedia) (Foto: Altan Robotech/Profimedia)

Kućanski poslovi poput pranja i ribanja kupaonice nikome nisu previše dragi. Poglavito kad se treba uhvatiti ribanja WC školjke. Jer koliko god se trudili, to je ipak najprljaviji dio cijelog stana.

Kako je upravo čišćenje WC školjke najmanje poželjan kućanski posao, ekipa iz SAD-a razvila je robota koji će to učiniti umjesto vas.

Giddel je robot koji se jednostavno postavlja na bilo koju WC školjku, koristi baterije i zamjenske četke, a njegovi tvorci tvrde da će brzo i učinkovito očistiti i najprljaviju WC školjku. Naime, osim što će četkom očistiti svu prljavštinu, na kraju će još i sve dezinficirati kako biste bili sigurni da je WC školjka zaista čista. 

Robot Giddel (Foto: Altan Robotech/Profimedia) (Foto: Altan Robotech/Profimedia)

Kad je gotov, automatski će se ugasiti, a na vama je da ga uklonite sa same WC školjke i vratite na punjač kako bi bio spreman za sljedeću upotrebu.

Zanimljivo, Giddel je dobio nekoliko nagrada za inovativnost, a ako ga želite imati i u svome domu, morati ćete još malo pričekati. Naime, na tržištu će biti dostupan do kraja godine i to po, ne tako maloj, cijeni od 405 eura, odnosno 3000 kuna.

Isplati li se toliko platiti za robota koji će čistiti vašu WC školjku ili ćete ipak čistiti sami, a taj novac potrošiti za nešto drugo – odlučite sami. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti