'Rock'n'roll Platon' i 'digitalni Isus' predstavlja 'umijeće bivanja u krivu'

Norveški poslovni filozof dolazi na nagrađivanu konferenciju Future Tense u zagrebački Muzej suvremene umjetnosti.

Zimo Zimo | 20.02.2023. / 09:42

Anders Indset (Foto: Future Tense)

 Autor je 3 bestsellera, proglašen je jednim od najutjecajnijih mislioca i vodećim poslovnim filozofom koji godinama radi s globalnim kompanijama i svjetskim političkim vođama. Anders Indset dolazi u Zagreb na poslovnu konferenciju Future Tense, gdje će održati predavanje o budućnosti leadershipa, i to pod nazivom „The Art of Being Wrong“.

Kreativnost možete postići na horizontalni ili vertikalni način. Horizontalna kreativnost je jednostavna: optimizirate ono što vam je dano. To je 'umijeće bivanja u pravu'. Druga opcija je istražiti puni potencijal svoje avangarde, vertikalnu kreativnost koju zovemo 'prodornom inovacijom', u kojoj ulazimo u nepoznato. Ovo pripada 'umijeću bivanja u krivu'. Iako je vertikalni napredak teško zamisliti, jer zahtijeva da napravimo nešto što nitko dosad nije, jedini način na koji možete promijeniti svijet kakav poznajemo danas je da tražite potencijal kroz svoju avangardu, tvrdi Anders Indset.

Rođeni Norvežanin s prebivalištem u Frankfurtu, Indset je gostujući predavač na vodećim međunarodnim poslovnim školama, osnivački partner Globalnog instituta za vodstvo i tehnologiju i član savjetodavnog odbora pionira dubinske tehnologije Terra Quantum sa sjedištem u Švicarskoj. Poznat po svom nekonvencionalnom načinu razmišljanja, provokativnim tezama i stavu rock zvijezde, Anders pokriva teme poput vodstva, tehnologije, promjena i stvaranja u svojim inspirativnim govorima, a mediji ga nazivaju 'digitalnim Isusom' i 'rock'n'roll Platonom'.

Futurološka predviđanja važna su nam kako bismo što objektivnije mogli analizirati različite verzije budućnosti poslovanja i na neki način ih prenijeti u operativni okvir sadašnjosti. Lideri svojim svakodnevnim djelovanjem utječu na budućnost svojih organizacija te oblikuju kulturu i mindset kompanije. Upravo zato i ove godine sudjelujem na Future Tense konferenciji – želim širiti mindset koji optimistično promišlja o budućnosti unutar svoje organizacije, rekla je Liana Keserić, CEO RBA Hrvatska, koja će sudjelovati na panel raspravi nakon Indsetova predavanja.

Konferencija Future Tense održava se 10. i 11. svibnja 2023. u Muzeju suvremene umjetnosti, a osim Andersa Indseta, u Zagreb dolazi još šest svjetski cijenjenih futurologa. Gerd Leonhard govorit će o održivoj budućnosti, Erica Orange o budućnosti obrazovanja i rada, a Nikolas Badminton o uzbudljivoj budućnosti tehnologije. S kopenhaškog Instituta za studije budućnosti dolaze dva futurologa; Sofie Hvitved, koja će nam približiti kako izgleda budućnost metaversea, umjetne inteligencije i medija te Joe-Max Wakim, stručnjak za trendove u zdravlju i medicini. Alfons Karabuda govorit će o budućnosti industrije zabave i kulture.

Osim predavanja, na Future Tenseu 2023. očekuju vas panel rasprave s vodećim ljudima lokalne i regionalne poslovne i akademske zajednice, neprofitnog sektora i javne administracije. Donositelji odluka na svim razinama pokušat će odgovoriti na pitanje: „Koji trendovi će odrediti način na koji poslujemo u idućih 10 godina?“

Sve o ovogodišnjoj konferenciji, kao i o ulaznicama i mogućnosti sudjelovanja pronađite na www.futuretense.eu.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti