Rotko: Impresivna mozgalica za mobilne uređaje domaćih autora

Predstavljamo vam najnoviju, vrlo zaraznu igru za mobilne uređaje i tablete domaćih autora ­ Rotko.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 20.11.2015. / 09:40

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Igra Rotko je mozgalica jedinstvenog koncepta, predivne grafike i besprijekorne mehanike, dostupna za iOS / Apple uređaje, koja će vam na kreativan način vježbati mozak te vas satima zabavljati.

Autori ovog projekta dvojica su Međimuraca ­ Nikola Novak i Mihael Kovačić. Nikola je inicijator zadužen za programski dio tj. da sama igra radi savršeno i korisnicima omogućuje sate i sate nesmetane, beskrajne zabave. Mihael je motivator zadužen za vizualni dio tj. da igračima omogući uživanje u prekrasnoj grafici i cjelokupnom korisničkom iskustvu. Kako kažu sami autori, na cjelokupnom rješenju radili su više od godinu dana, isprobavali mogućnosti i funkcionalnosti te nadograđivali različite koncepte i rješenja ­ no čvrsto vjeruju da će se njihov trud isplatiti.

 

Igra nudi 80 jedinstvenih, pažljivo izrađenih nivoa s mnoštvom kružnih obojanih elemenata koje je potrebno rotirati te ih slagati u predefinirana stanja s karte. Korisnik može birati između dva različita načina igranja ­ klasični i izazovni način, dok su sami nivoi podijeljeni u tri različite kategorije ­ od onih za početnike do onih za koje će vam trebati dosta koncentracije i razmišljanja ­ u što smo se i sami uvjerili. No ne brinite, ukoliko zapnete na nekom koraku Rotko vam nudi lako vraćanje poteza ili korištenje ugrađenog sustava pomoći (engl. hints) koji će vam pomoći da dođete do konačnih rješenja ­ što je u nekim situacijama zbilja dobrodošlo. 

Igrajući ovu mozgalicu i otkrivajući prekrasne kombinacije boja kružnih elemenata skupljate zvjezdice, razna postignuća te prekrasne trofeje koje možete dijeliti s prijateljima putem društvenih mreža ­ na Facebooku i Twitteru.

Igra Rotko je impresivno djelo uzevši u obzir da iza cjelokupnog rješenja stoje dvojica mladih domaćih stručnjaka. Posebno smo naglasili cjelokupno rješenje jer dečki su se zbilja potrudili da s igrom plasiraju i paket profesionalnih marketinških materijala, službene stranice na društvenih mrežama gdje možete pratiti aktivnosti i novosti vezane uz igru, Youtube kanal, službenu web stranicu te mnoštvo ostalih zanimljivosti.


Autori kažu da su ih veliki potencijal koncepta te jasna vizija naveli da krenu u mukotrpan proces realizacije igre za iOS ­ najbolju platformu za igranje na mobilnim uređajima. Glavni planovi za sljedeću godinu su dodavanje novih mogućnosti (3D touch), nove kategorije i načini igranja, različita vizualna rješenja, a možda i zaigrana verzija za djecu i najmlađe.


Želimo im puno uspjeha u globalnoj tržišnoj utakmici gdje ih čeka velika konkurencija, no s obzirom na našu impresiju sigurni smo da će i sam Apple te korisnici prepoznati njihov rezultat, potencijal i marljivost.


Igru možete preuzeti na Apple­ovom službenom AppStore­u ili na službenoj Rotko web stranici www.rotkogame.com.


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti