Rusi otkrili kakav odgovor spremaju na moderne NATO tenkove koji pristižu u Ukrajinu

Dolazak modernih NATO tenkova u Ukrajinu ipak je nešto promijenio u taktici ruskog agresora, a što točno otkrio je visoki ruski vojni dužnosnik.

Branimir Vorša | 10.04.2023. / 11:44

Rusko proutenkovsko pružje Kornet
Rusko proutenkovsko pružje Kornet (Foto: Wikipedia/mil.ru)

Rusija sprema odgovor u borbi protiv modernog oklopa koji Ukrajini dostavljaju zapadni saaveznici. taj odgovor dolazi u obliku posebno obučenih ruskih vojnih postrojbi za lov na tenkove, rekao je visoki ruski obrambeni dužnosnik u intervjuu objavljenom u nedjelju.

U intervjuu za ruski TV kanal Zvezda, Evgenij Arifulin, koji vodi vojni centar za obuku koji se nalazi nedaleko od grada Nižnjeg Novgoroda u središnjoj Rusiji, rekao je da je naredbu o stvaranju navedenih postrojbi izdao zamjenik ruskog ministra obrane Junus-Bek Jevkurov. Ruska vojska je nakon toga razvila smjernice s uputama za postizanje tog cilja koje se provode na vojnom poligonu, dodao je.

Ovo je opsežan, sustavan posao koji se provodi na državnoj razini, pojasnio je Arifulin. Osim 'lovaca na tenkove', u istom vojnom centru se obučavaju i pripadnici drugih jedinica, poput topništva i raketnih jedinica, rekaao je Arifulin i dodao da Rusija može na taj način obučavati 700 vojnika istovremeno.

Arifulin je naglasio da je ruska vojska proučavala sve tenkove koje NATO i zapadni saveznicvi šalju Ukrajini, uključujući američke M1 Abramse, njemačke Leoparde, britanske Challengere i francuske Leclercove.

Znamo sve njihove snage i slabosti, i obučavamo osoblje da se bori protiv njih, rekao je Arifulin.

Rusko - finska granica Rusija jača protuzračnu obranu na granici s Finskom: "U skladu s povećanom razinom prijetnje"

Ilustracija Ukrajinski general tvrdi da je Rusija prešla na sirijsku taktiku spaljene zemlje: "Situacija je teška"

Pripadnike navedenih jedinica lovaca na tenkove obučavaju instruktori veterani, koji su prošlih desetljeća ratovali u nekoliko sukoba, uključujući i invaziju na Ukrajinu koja je u tijeku. Te skupine, preema ruskim medijima, čine tek mali broj vojnika, koji su većinom naoružani lanserima protutenkovskih navođenih projektila i pretežno koriste izviđačke bespilotne letjelice.

Ranije ove godine, neke ruske tvrtke i dužnosnici ponudili su novčane nagrade za uništavanje zapadne vojne opreme u Ukrajini. Aleksandr Osipov, guverner ruske regije Zabaikalskij, u siječnju je tako potpisao naredbu kojom se lokalnim vojnicima obećava 37.000 dolara za zarobljavanje operativnog tenka Leopard 2 ili 12.000 dolara za uništenje tog tenka.

Izvor: RT

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti