S "Concordeovim sinom" putovanja od Londona do New Yorka trajat će samo tri i pol sata

Iz Boom Supersonica nadaju se kako će njihov zrakoplov Overture početi s prijevozom putnika do 2029. godine.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 25.07.2022. / 10:16

Overture (Foto: Boom Supersonic)

Revolucionarni pomaci na tržištu putničkih zrakoplova nisu zabilježeni desetljećima, no to bi se uskoro trebalo promijeniti, samouvjereno tvrdi izvršni direktor kompanije Boom Supersonic Blake School. Njegova tvrtka trenutačno razvija zrakoplov nazvan Overture, koji je već dobio nadimak Concordeov sin, a s kojim bi putovanje od Londona do New Yorka moglo trajati samo tri i pol sata.

Slika nije dostupna Prijevozno sredstvo iz Muskovih snova: Nadzvučni električni zrakoplov koji bi polijetao i slijetao vertikalno

Overture je revolucionaran u svojem dizajnu i fundamentalno će promijeniti način na koji razmišljamo o udaljenostima, smatra School. Dizajn ovog zrakoplova predstavljen je prošli tjedan, tako da je jasno da će proći još puno vremena prije nego što počne s prijevozom prvih putnika. Konkretno, prema trenutačnim planovima prvi bi put trebao poletjeti 2026., dok bi s prijevozom putnika trebao početi tek 2029. godine.

Overture (Foto: Boom Supersonic)

Overture (Foto: Boom Supersonic)

Kada jednom poleti, vjeruju u Boomu, postat će najbrži putnički zrakoplov koji će biti optimiziran za "brzinu, sigurnost i održivost" jer će njegove brzine biti dvostruko veće od zrakoplova kojima danas putujemo, a trebao bi se koristiti 100 posto održivim zrakoplovnim gorivom.

Slika nije dostupna Vrijeme putovanja trebalo bi biti dvostruko kraće: United Airlines naručio 15 nadzvučnih putničkih zrakoplova

Previše detalja o samom zrakoplovu još nije objavljeno - iz Boom Supersonica kažu da će imati četiri snažna motora te prvi automatizirani sustav za smanjenje buke, a moći će prevoziti između 65 i 80 putnika. S obzirom na to da će moći prevoziti mali broj putnika, a da će biti brži od konkurenata, nije teško pretpostaviti da bi takvim zrakoplovom mogli letjeti samo oni dubljeg džepa.

Izvor: Lad Bible
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti