Sad kad je TikTok na nesigurnom terenu, Meta i Snap već koriste priliku za odljev oglašivača s te platforme

Tehnološki divovi okreću se videozapisima kratkog formata, obzirom na neizvjesnu budućnost TikToka, koristeći partnerstva i strategije za osvajanje TikTokovih prihoda od oglašavanja.

Branimir Vorša | 04.05.2024. / 11:13

TikTok (Foto: Afp)

Videozapisi kratke forme zauzeli su središnje mjesto u krajoliku digitalnog oglašavanja, a platforme poput Snapa i Mete strateški su se pozicionirale usred neizvjesnosti oko budućnosti TikToka u SAD-u. Nedavne zakonodavne radnje i geopolitičke napetosti pružile su tim tvrtkama povoljan trenutak za preusmjeravanje novca za oglašavanje daleko od svog kineskog konkurenta.

NewFronts u New Yorku služi kao pozadina za to strateško manevriranje, koje se događa samo tjedan dana nakon što je američki predsjednik Joe Biden potpisao zakon usmjeren na ByteDance, TikTokovu matičnu tvrtku, zbog zabrinutosti za nacionalnu sigurnost. TikTok je obećao osporiti zakon, pripremajući pozornicu za obračun s visokim ulozima.

Tijekom svoje NewFront prezentacije, TikTok je najavio partnerstva u sportu i zabavi, uključujući sporazum s NBCUniversalom o prikazivanju videoo isječaka s Olimpijskih igara u Parizu. Taj potez naglašava TikTokovu predanost angažiranju sadržaja i strateškim savezima.

Unatoč regulatornim izazovima, TikTok ostaje značajan igrač u digitalnom oglašavanju, a tvrtka za istraživanje tržišta Emarketer predviđa im 8,66 milijardi dolara prihoda od oglasa u SAD-u za ovu platformu ove godine. Ta brojka, iako manja od Googlea i Mete, naglašava utjecaj TikToka, potičući konkurenciju dok konkurenti žure oponašati njegov uspjeh s kratkim video sadržajem.

Koje su opcije TikToku na raspolaganju?

Jasmine Enberg, glavna analitičarka u Emarketeru, naglasila je potrebu TikToka da uvjeri oglašivače usred regulatornih turbulencija. TikTok mora pokazati oglašivačima da je posluju kao da je sve u redu, iako je situacija potpuno drugačija, naglasila je.

Konkurenti poput Snapa također povlače strateške poteze, udružujući se s NBCUniversalom kako bi poslali influencere na Olimpijske igre za stvaranje sadržaja. Patrick Harris, predsjednik Snapa, istaknuo je pouzdanost te platforme usred turbulencija u industriji.

Dok se oglašivači kreću kroz neizvjesnu budućnost TikToka, mnogi se usredotočuju na kratkoročne strategije dok istražuju nove prilike. Alex Stone, viši potpredsjednik agencijskog partnerstva u Horizon Media, naglasio je potrebu za inovacijama, rekavši: Moramo se usredotočiti na inovativne mogućnosti koje su dostupne oglašivačima, istaknuo je.

Prilagodljivost je ovdje ključna, obzirom da veliki igrači u industriji već odgovaraju na geopolitičke neizvjesnosti i regulatorne izazove.

Izvor: Reuters

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti