SAD-om prevladavaju Android telefoni

U borbi za tržište smartphone između iPhonea, Androida i BlackBerryja, u SAD definitivno prevladava Android, prikazuje to mapa koju je izradio Jumptap.

Zimo Zimo Zimo | 05.08.2011. / 19:51

SAD-om prevladavaju Android telefoni

U borbi za tržište smartphone između iPhonea, Androida i BlackBerryja, u SAD definitivno prevladava Android, prikazuje to mapa koju je izradio Jumptap.

Odlična mapa, koja je prikazana na kraju posta, jasno pokazuje dominaciju smartphonea sa Android operativnim sustavom, a slijedi ju iOS te BlackBerry, dok neutralnost drži također dobar dio SAD-a.

Zanimljivo je da u državama kao što je New York prevladava BlackBerry, dok dominaciju iOS drži u državi Hawaii, a Alaska pripada jednako Androidu, BlackBerryju iOS-u, istaknuto je u izvješću.

Kao što je naglašeno u legendi ispod, žutom bojom, koja ujedno i dominira, označeno je područje dominacije Androidom, plavom bojom iOS-om, sivom bojom BlackBerry i ostatak je područje neutralnosti.

Iako je zanimljivo gledati kojim državama dominiraju pojedini smartphonei, bilo bi isto tako zanimljivo vidjeti istu kartu za Europu.

Kompletno izvješće možete pogledati ovdje, za što je potrebna registracija, a vi možete kliknuti na sliku ispod za veći prikaz.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti