Samo na Amazonu: Windows 10 USB-ovi dostupni za prednarudžbe

Kao što smo objavili prije nešto manje od mjesec dana, novi Microsoftov operativni sustav biti će dostupan na USB stickovima, što znači da 'klasična' izdanja polako odlaze u povijest.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 18.07.2015. / 10:19

Samo na Amazonu: Windows 10 USB-ovi dostupni za prednarudžbe

Kao što smo objavili prije nešto manje od mjesec dana, novi Microsoftov operativni sustav biti će dostupan na USB stickovima, što znači da "klasična" izdanja polako odlaze u povijest. 

Do službenog predstavljanja nove uzdanice kompanije iz Redmonda - Microsoft 10 operativnog sustava - ostalo je još desetak dana, jer 29. srpnja je datum kada će završna, stabilna, produkcijska verzija biti dostupna za preuzimanje. Većina će korisnika, kao što je Microsoft najavio, svoje Windows 7 i Windows 8 (8.1) operativne sustave moći besplatno nadograditi na Windows 10, ali je još uvijek nejasno što će biti s pojedinim korporativnim licencama, piratskim, nelegalnim verzijama... Naravno, uz nadogradnju, moguće je dobaviti Windows 10 i u "standalone" verziji.

Uz dosadašnji način distribucije, preuzimanjem .ISO datoteka s Microsoftovih servera ili kupovinom DVD-a, Microsoft Windows 10 operativni sustav biti će moguće kupiti i na "bootabilnim" USB stickovima. Zapravo, to je moguće učiniti već sada, ali ne na Microstovom webu, nego na - Amazonu. Jedna od najvećih internetskih trgovina na planeti u ponudi ima dvije inačice; Microsoft 10 Home po cijeni od 119,99 američkih dolara, odnosno Microsoft 10 Pro koji koštaju 199,99 USD. Ne znamo koliko će biti zainteresiranih za kupovinu Windows 10 USB-a, ali znamo da se radi o prednarudžbama, jer se isporuka očekuje tek 30 kolovoza, dakle punih mjesec dana nakon što se objavi Windows 10.

Ako kojim slučajem ipak želite kupiti Windows 10 instalacijski USB, Home verziju možete naručiti ovdje, dok se Pro verzija nalazi ovdje

Foto via Flickr

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti