Samsung Galaxy S23 Ultra imat će kameru rezolucije čak 200 MP

Najjači nadolazeći model iz Samsungove serije Galaxy S23 radit će na čipsetu Snapdragon 8 Gen 2, a pokretat će ga Android 13.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.11.2022. / 10:19

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Na mreži su se pojavile nove glasine oko nadolazeće generacije najjačih Samsungovih pametnih telefona, uređaja iz serije Galaxy S. Kao i ove godine, kompanija planira predstaviti tri modela telefona - Galaxy S23, Galaxy S23+ te najjači model Galaxy S23 Ultra.

PR Stigle su nove tech poslastice - Samsung Galaxy Z Flip4 i Z Fold4

Sve telefone trebao bi pokretati Qualcommov nadolazeći i najjači čipset (Snapdragon 8 Gen 2) te će vjerojatno biti dostupni u nekoliko verzija ovisno o količini memorije i prostoru za pohranu podataka. Također, sva tri modela trebala bi raditi i na posljednjoj verziji Googleova operativnog sustava, Androidu 13.

Samsung je u prijašnjim generacijama svojih telefona iz serije Galaxy S često kombinirao dvije vrste čipseta - na jednom tržištu bili su dostupni modeli sa Snapdragonovim procesorima, dok su za druga tržišta bili namijenjeni Samsungovi procesori Exynos. Čini se kako je toj tradiciji došao kraj te će Galaxy S23, S23+ i S23 Ultra pokretati samo Qualcommovi čipovi, objavili su na stranici Android Central.

Osim informacija o čipovima, zahvaljujući novim podacima saznali smo i kakve kamere možemo očekivati na najjačem modelu nove generacije Galaxyja S. Model S23 Ultra tako bi trebao imati četiri stražnje kamere - glavnu rezolucije čak 200MP, zatim telefoto periskopsku leću s 10x zumom rezolucije 10MP, još jednu kameru rezolucije 10MP s trostrukim zumom te 12MP ultraširoku leću.

Riječ je, dakle, o sličnom sustavu kamera kao i na aktualnoj generaciji ovog telefona, a najveća promjena trebala bi se odnositi na glavnu kameru za koju možemo očekivati povećanje rezolucije sa 108 na 200 MP. Naravno, nije sve samo u megapikselima te će biti zanimljivo vidjeti hoće li Samsung predstaviti i neke druge novitete i poboljšanja na kamerama.

Samsung Galaxy Samsung ponovno ismijava Apple i njihove uređaje

Još nema službenih informacija kada će Samsung predstaviti novu generaciju telefona iz serije Galaxy. Aktualni modeli predstavljeni su krajem veljače ove godine pa sličan datum predstavljanja možemo očekivati i za nove modele, iako su mrežom kružile glasine kako bi ih južnokorejska kompanija mogla predstaviti već krajem ove godine.


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti