RECENZIJA: Samsung Galaxy Watch Active - pametni sat za modno osvještene ljubitelje zdravog života

Novi Samsungov pametni sat privlači poglede bez obzira gdje ste - u teretani ili sobi za sastanke.

Martina Čizmić | 08.04.2019. / 07:35

Samsung Galaxy Watch Active (Foto: Zimo)

Kad je uoči World Mobile Congressa Samsung predstavio svoju jubilarnu S10 seriju i fleksibilni Fold, nekako je ispod radara prošla vijesti da je predstavljen i novi pametni sat Galaxy Watch Active.

Iako je dizajn ovog sata nešto elegantniji i bit će privlačan prvenstveno pripadnicama ljepšeg spola, to ne znači da svoje mjesto neće pronaći i na zapešćima muškaraca.

Samsung Galaxy Watch Active (Foto: Zimo)

Ono što prvo pada u oko, u usporedbi s prethodnim Samsung Galaxy Watchem, je manji ekran i nedostatak prstena oko ekrana koji je služio za navigaciju.

Samsung Galaxy Watch Active (Foto: Zimo)

Da, to ga čini elegantnijim i smanjuje mogućnost zapinjanja dok ga nosite, ali dojma smo da je rotirajući prsten omogućavao bolje korištenje sata. Naime, ponekad je na manjem ekranu teško prstom pogoditi ikonu aplikacije koju želite pokrenuti.

Galaxy Watch Active dolazi s iznenađujuće udobnom silikonskom narukvicom. Možemo čak reći da je ova narukvica najudobnija koju smo imali prilike isprobati na pametnim satovima.

S donje strane sata nalaze se senzori za praćenje otkucaja srca, sa strane su dva gumba za navigaciju i to je to. Minimalizam u najboljem svjetlu.

Samsung Galaxy Watch Active (Foto: Zimo)

Samsung Galaxy Watch Active (Foto: Zimo)

Galaxy Watch dolazi sa 1,1-inčnim Super AMOLED zaslonom koji izvrsno obavlja svoj posao i na najjačem suncu. U postavkama je moguće i smanjiti svjetlost, što naravno, produljuje trajanje baterije. No mi smo otkrili da je i na najnižim postavkama ekran dovoljno osvijetljen za korištenje na suncu.

Pokreće ga dvojezgreni Exynos 9100 procesor brzine 1,15 GHz, a dolazi i s 4 GB prostora za pohranu. Zašto je to bitno? Jer zahvaljujući Samsungovom operativnom sustavu Tizen, na ovaj sat možete instalirati dodatne aplikacije koje koristite u vježbanju kao što je Strava.

Samsung Galaxy Watch Active (Foto: Zimo)

U kombinaciji s aplikacijom Samsung Health, ovaj sat dobar je poticaj svima koji dane provode sjedeći da se pokrenu. Naime, Galaxy Watch Active upravo je namijenjen svima koji žele uvesti više aktivnosti u svoj život.

Dolazi s već unaprijed osmišljenim cijelim nizom aktivnosti za koje može pratiti podatke, ali omogućuje i korisnicima da dodaju svoje aktivnosti.

Podsjetit će vas kad predugo sjedite i potaknuti da se barem prošećete po prostoriji, ako već niste u mogućnosti da to napravite u prirodi. I naravno, za svaki uspjeh će vas nagraditi vibracijom i porukom na zaslonu.

Samsung Galaxy Watch Active (Foto: Zimo)

Ako koristite noviji Samsungov pametni telefon pokretanje sata i uparivanje je veoma lako. Dovoljno ga je izvaditi iz kutije, uključiti i ova dva uređaja će se odmah prepoznati. No, ako koristite stariji Samsung ili neki drugi pametni telefon, morat ćete instalirati Samsungovu Wear aplikaciju. Nakon toga, ne bi trebalo biti problema.

Samsung Galaxy S10 i Samsung Galaxy Watch Active (Foto: Zimo)

Jedina zamjerka koju možemo pronaći ovom satu njegova je izdržljivost. Iako u Samsungu kažu da baterija može izdržati i do četiri dana, mi smo ju, s uključenim svim obavijestima i uz visok stupanj aktivnosti, morali puniti nakon dva dana. Istina, baterija nije bila potpuno prazna, ali nas je sat već počeo obavještavati kako mu "nedostaje energije". Punjenje je moguće uz njegov stalak za punjenje ili bežično uz S10 seriju.

Tražite li pametni sat koji će vas diskretno obavještavati o porukama i pozivima, pomoći vam da budete aktivniji i živite zdravije, a istovremeno izgledati elegantno i minimalistički, onda je Samsung Galaxy Watch Active pravi izbor za vas.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti