Samsung i LG najavili nove pametne satove – stiže i iWatch!

Ljubitelji pametnih satova polako dolaze na svoje – Samsung i LG najavili su nove modele, a pojavile su se i glasine da toliko spominjani iWatch stiže 9. rujna

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 28.08.2014. / 09:07

Samsung i LG najavili nove pametne satove – stiže i iWatch!

Nema kraja glasinama oko novih uređaja koje će Apple uskoro predstaviti pa je jučer objavljeno kako će ova kompanija na konferenciji 9. rujna, osim dva nova modela pametnih telefona, predstaviti i 'nosivi uređaj'. Mediji nagađaju kako je riječ o toliko spominjanom iWatchu, iako postoji mogućnost da to neće biti klasičan pametni sat, već narukvica poput Samsungovog Gear Fita koja bi se povezala s iPhoneom te bi se na njoj prikazivale informacije s telefona i slično.

No, dok oko Appleovih uređaja i dalje moramo čitati glasine i nagađati što će predstaviti, Samsung i LG jučer su službeno najavili svoje nove proizvode – pametne satove Gear S, odnosno G Watch R. Samsungov Gear S dolazi sa zakrivljenim AMOLED ekranom dijagonale 2 inča te ne radi na Androidu, već na operativnom sustavu Tizen.

Ima podršku za Bluetooth, WiFi i 3G, radi na 1GHz dvojezgrenom procesoru te je opremljen brojnim senzorima poput barometra, kompasa, GPS-a, mjeračem pulsa itd. Šef mobilne divizije južnokorejske kompanije JK Shin rekao je kako Gear S 'redefinira ideju pametnih nosivih uređaja i kulturu mobilne komunikacije' te je napomenuo da ovaj uređaj na tržištu možemo očekivati u listopadu. Ova kompanija navodno trenutno razvija još nekoliko pametnih uređaja poput konkurenta Googleovim naočalama, ali i još jedan smartwatch. Svoj novi pametni sat, manje od šest mjeseci nakon predstavljanja G Watcha, predstavio je i LG.

Okrugli G Watch R ima okvir od nehrđajućeg čelika i kožni remen te na Cnetu kažu da je riječ o odlično dizajniranom i sofisticiranom uređaju. Njegov je ekran manji od Samsungovog (dijagonala od 1,3 inča), rezolucija iznosi 320x320 piksela, a sat radi na 1,2Ghz Snapdragon 400 procesoru i ima bateriju kapaciteta 410mAh.

Pokreće ga Googleov Android Wear operativni sustav i moći će se koristiti s mobilnim uređajima na kojima je instalirana verzija Androida 4,3 Jelly Bean i novijima. G Watch R dolazi i s paketom LG-jevih aplikacija LG Health koje, među inim, omogućuju praćenje otkucaja srca korisnika ovog sata, ima 4GB interne memorije te je otporan na vodu i prašinu. Više detalja o ovom zanimljivom uređaju LG će predstaviti na nadolazećem IFA sajmu koji se održava u Berlinu. 

Foto: Samsung

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti