Samsung na udaru kritika zbog greške u Galaxy Noteu 5

Iz Samsunga poručuju kupcima modela Note 5 da prije korištenja dobro pročitaju upute korištenja telefona, pogotovo dio o umetanju stylusa u uređaj

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 26.08.2015. / 09:58

Samsung na udaru kritika zbog greške u Galaxy Noteu 5

Nakon što je Apple prošle godine predstavio nove modele svojih iPhonea, dio korisnika potužio se na probleme sa savijanjem ekrana u džepu, što su odmah iskoristile konkurentske kompanije (Samsung, HTC, LG itd.) i na Twitteru ismijale Appleove telefone i 'bendgate'. Malo manje od godinu dana nakon što su ismijali Apple, u problemima s novim modelom svog pametnog telefona našao se Samsung. Ova kompanija, iza koje je teško razdoblje u kojem bilježe pad prodaje svojih telefona i konstantan pad profita, nedavno je predstavila dva nova modela svojih smartphonea – Galaxy S6 Edge+ i Galaxy Note 5. Riječ je o fantastičnim mobilnim uređajima koje karakteriziraju veliki ekran i snažan hardver, a model Note dolazi i sa S Pen stylusom s kojim se na telefonu brže i jednostavnije mogu aktivirati neke opcije. Svi dosadašnji modeli Notea nisu imali probleme sa stylusom te se on mogao umetnuti u telefon samo s vrhom prema gore, dok je ove godine Samsung napravio neke promjene tako da se stylus može staviti u otvor telefona i u obrnutom smjeru.

No, kada se stylus stavi u telefon na taj način nastaju problemi te, osim što S Pen zapne i jako se teško vadi iz telefona, dolazi i do onesposobljavanja funkcije detekcije stylusa i nekih njegovih opcija poput automatskog pristupa meniju S Pena i pisanja bilješki dok je ekran ugašen. Na TechSpotu pretpostavljaju kako su u Samsungu bili svjesni ovog problema, no vjerojatno nisu imali vremena za njegovo ispravljanje tako da su u priručniku za korištenje ovog telefona upozorili korisnike da pripaze oko načina na koji stavljaju stylus u uređaj. U uputama korištenja tako stoji da pogrešno postavljanje S Pena u uređaj moglo bi ošteti i stylus i telefon, a S Pen bi mogao zaglaviti u telefonu. Na brojne novinarske upite oko problema sa stylusom, iz Samsunga su im odgovorili kako svim korisnicima savjetuju da prije uporabe telefona dobro pročitaju knjižicu s uputama za korištenje telefona. 

Foto: TechSpot

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti