Samsung predstavio dva tableta – za posao i obitelj

Dva nova tableta iz obitelji Galaxy Tab namijenjena su za rad, ali i zabavu.

Martina Čizmić | 02.08.2018. / 09:28

Samsung Galaxy Tab A 10.5\" (Foto: Samsung) (Foto: Samsung)

Samsung je nekoliko dana uoči svjetske premijere Galaxy Notea 9 predstavio dva nova tableta.

Samsung Galaxy Tab S4 novi je Android 2-u-1 tablet, dizajniran da potakne produktivnost u svim situacijama. Prvi je put predstavljen Samsung DeX za tablete koji Galaxy Tab S4 pretvara iz tableta u pravo računalo. Kada je spojen s Book Cover tipkovnicom ili pokrenut s Quick Panela, Galaxy Tab S4 uključuje se na Samsung DeX pružajući korisnicima mogućnost prebacivanja s Androidova sučelja na desktop iskustvo. Pomoću Samsung DeXa moguće je otvoriti više Androidovih aplikacija odjednom, uključujući Microsoftov paket Office te ih istovremeno povećavati ili smanjivati.

Samsung Galaxy Tab S4 (Foto: Samsung) (Foto: Samsung)

Postoji mogućnost i proširenja Samsung DeXa na vanjski monitor s kompatibilnim višenamjenskim adapterom HDMI-USB-C. Tako spojen Galaxy Tab S4 može služiti i kao podloga za skiciranje u kombinaciji s redizajniranom olovkom S Pen.

Galaxy Tab S4 dolazi s baterijom od 7300 mAh koja omogućuje i do 16 sati reprodukcije videozapisa na 10,5-inčnom Super AMOLED (sAMOLED) zaslonu omjera 16:10 i rezolucije 287PPI. Za vrhunsko iskustvo gledanja i slušanja tu su i ugrađeni četverostruki stereozvučnici tvrtke AKG, s Dolby Atmos zvučnom podrškom.

Samsung Tab S4 također ima nove mogućnosti za jednostavno upravljanje osobnim stilom života i povezanim uređajima. Tako Samsung Flow omogućuje korisnicima lako upravljanje svim uređajima, povezivanjem i prijenosom podataka, zadataka i obavijesti. SmartThings na Galaxy Tab S4 olakšava praćenje i kontrolu pametnog doma i drugih IoT uređaja. Dodatno, aplikacija Daily Board daje mogućnost pregleda omiljenih fotografija i svakodnevnih informacija poput vremenske prognoze, kalendara i sata na jednom lako dostupnom mjestu.

Novi tablet za obitelj i zabavu

Samsung Galaxy Tab A 10.5\" (Foto: Samsung) (Foto: Samsung)

Samsung Galaxy Tab A 10.5'' namijenjen je za obiteljsku zabavu i uživanje u omiljenim filmovima ili emisijama u vlastitom domu ili u pokretu. Baš kao i Galaxy Tab S, odlikuje ga 10,5-inčni zaslon, uz omjer slike 16:10 te četiri ugrađena zvučnika s podrškom Dolby Atmos.

Kids Mode na Samsung Galaxy Tab A 10.5'' omogućuje roditeljima kontrolu nad upravljanjem sadržajem i vremenom korištenja, što sučelje Samsungova tableta čini jednostavnim i sigurnim za dječje učenje i zabavu. Kids Mode obuhvaća i Kids Browser, Galaxy for Kids te osam besplatnih aplikacija omiljenih obiteljskih brendova, kao što su Toca Hair Salon 3 i BRIO World – Railway. Dodatno, na Tab A 10.5'' roditelji mogu koristiti opciju Multi User Mode za otvaranje različitih računa na istom uređaju. Za veću funkcionalnost na jednom tabletu moguće je izraditi jedan račun za sebe, a drugi za djecu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti