Samsung predstavio Galaxy A6 i A6+

Telefoni srednje kategorije ističu se solidnim hardverom i kvalitetnim fotografskim mogućnostima, a na tržištu će se pojaviti početkom ovog mjeseca

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 02.05.2018. / 15:17

Samsung A6 (Foto: Samsung) (Foto: Samsung)

Nakon top modela iz Galaxy S serije koje je Samsung nedavno predstavio, sad je red na uređaje iz srednje kategorije koji bi trebali zadovoljiti većinu prosječnih korisnika pametnih telefona. Modeli iz Galaxy A serije (A6 i A6 +) dolaze s AMOLED Infinity Display ekranima, solidnim hardverom i kamerama te s podrškom za Bixby i Samsung Pay.

Model Plus ima ekran dijagonale 6 inča rezolucije 1080x2220 piksela, 1,8GHz 8-jezgreni procesor te 3, odnosno 4GB RAM-a te dolazi u verzijama s 32 i 64GB RAM-a. S obzirom na veliki broj aplikacija koje se koriste te fotografija i videozapisa koje korisnici snimaju, to vjerojatno neće biti dovoljno za pohranu svih podataka/multimedije pa je pohvalno što ovaj smartphone ima utor za microSD memorijsku karticu kapaciteta do 256GB.

Sa stražnje strane nalaze se dvije kamere – klasična 16MP i dodatna 5MP kamera, a zanimljivo je kako se efekt zamućenja pozadine može urediti na fotografiji i nakon njenog snimanja.

Dvostruka kamera na Galaxy A6+ uz opciju Live Focus dodatno može poboljšati kvalitetu fotografije i važne trenutke, što znači da korisnici mogu kontrolirati dubinsko polje i bokeh efekt prije ili čak nakon snimanja, objavili su u službenom priopćenju za javnost iz Samsunga. S prednje strane nalazi se kamera rezolucije čak 24 MP za snimanje selfija.

Što se drugog modela tiče, A6 ima 5,6 inčni ekran rezolucije 720x1480 piksela, pokreće ga 1,6GHz Exynos 7870 procesor te dolazi s istom kombinacijom RAM-a i memorije za pohranu podataka kao i model s većinom ekranom. Ovaj model nema dvije kamere te se stražnje strane nalazi jedna kamera rezolucije 16MP (otvor blende f/.17), a s prednje strane je 16MP (f/1.9) selfie kamera.

Oba modela dolaze s opcijama prepoznavanja lica i skeniranja otisaka prstiju za brže i jednostavnije otključavanje telefona, podržavaju Bixby Vision, Home i Reminder te Samsung Pay.

Samsung Galaxy A6 i A6+ dostupni su od početka svibnja i to na odabranim europskim, azijskim i latinoameričkim tržištima, prije nego što se globalno pojave na dodatnim tržištima širom Južne Koreje, Afrike i Kine.

Izvor: GSM Arena
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti