Samsung predstavio svoju viziju budućnosti

Samsung će u proljeće 2018. ujediniti svoje IoT aplikacije koje obuhvaćaju i Samsung Connect, Smart Home, Smart View i druge, u aplikaciju SmartThings.

Martina Čizmić | 10.01.2018. / 16:31

H.S. Kim (Foto: Samsung) (Foto: Samsung)

Samsung je na ovogodišnjem sajmu potrošačke elektronike CES 2018 predstavio svoju viziju i strategiju inteligentnog sistema interneta stvari (IoT).

Demonstrirao je sposobnost neprimjetnog povezivanja korisničkog iskustva pomoću Samsungovih uređaja kod kuće, u uredu i na putu. U Samsungu žele da svi njihovi proizvodi budu IoT spremni do 2020. godine.

U Samsungu vjerujemo da će IoT – povezivanje putem interneta - biti jednostavno poput paljenja prekidača. Novim najavljenim proizvodima i uslugama olakšavamo korištenje IoT-a i on postaje gotovo neprimjetan, rekao je Hyun Suk (HS) Kim, predsjednik Odjela korisničke elektronike i Odjela za istraživanje tvrtke Samsung. Posvećeni smo ideji da svatko ubrzano usvoji IoT kao bi svi Samsungovi povezani uređaji bili inteligentni do 2020. godine. Ovi napredci pomoći će korisnicima ostvarivanje prednosti besprijekornog i jednostavnog povezanog života.

Inteligencija stvari za svakoga

Samsungova IoT filozofija temelji se na otvorenoj inovaciji, što je čini dostupnom za više ljudi.

S partnerima poput Open Connectivity Foundation (OCF) Samsung surađuje kako bi postavio uobičajene industrijske standarde. OCF je najveće tijelo za IoT standardizaciju na svijetu, a Samsungov ARTIK čip, klimatizacijski uređaj i hladnjak Family Hub već su dobili certifikat udruge za kriterije interoperabilnosti neophodne za IoT.

Tako će Samsung u proljeće 2018. ujediniti svoje IoT aplikacije koje obuhvaćaju i Samsung Connect, Smart Home, Smart View i druge, u aplikaciju SmartThings. Njezinom uporabom omogućuje se povezivanje i upravljanje bilo kojim uređajem koji podržava SmartThings. Osim toga, Samsung je najavio da će povezati HARMAN Ignite sa SmartThings Cloudom, prebacujući IoT iskustvo s pametne kuće na automobil. Korisnici će, kao rezultat toga, moći upravljati svojom povezanom kućom iz automobila i obrnuto.

Sastavni je dio Samsungove vizije spojiti uređaje i napraviti ih inteligentnima. Uz Bixby, Samsung na više uređaja pruža personaliziranu inteligentnu uslugu. U 2018. godini određenim će se Samsung Smart TV-ima, kao i novim hladnjakom Family Hub, moći glasovno upravljati pomoću Bixbyja, a sve kako bi ispunjavanje svakodnevnih poslova bilo što lakše. Pomoću uređaja i usluga koji rade zajedno i prožeti su inteligencijom, aktivnosti u kući postaju lakše.

Budući da povećana povezanost zahtijeva i poboljšanu sigurnost, Samsung je izjavio kako je u svoje povezane uređaje ugradio pouzdanu Samsung Knox tehnologiju, uključujući Smart TV i sustave digitalnog oglašavanja, mobilne uređaje i ino. Kako bi se osigurala zaštita uređaja, tehnologija Knox podrazumijeva hardverski sigurnosni sistem i ažuriranja ugrađenog softvera.

Izgradnja povezane budućnosti

Samsung je istaknuo svoju trajnu predanost ulaganju u napredne tehnologije. Lani je tvrtka potrošila više od 14 milijardi dolara za istraživanje i razvoj. Povećali su i ulaganja kroz Samsung NEXT - ključnu inicijativu za ubrzavanje transformacije u integriranu hardversku i softversku tvrtku.

Kao dio svoje nedavno konsolidirane jedinice Samsung Research, Samsung je stvorio i novi AI centar koji u 2018. uključuje četiri laboratorija, i to po jedan u Torontu, Montrealu, Cambridgeu (Velika Britanija). Kako bi se unaprijedile AI ambicije, laboratoriji će biti upareni sa Samsungovim radom u Koreji i Silicijskoj dolini te s tvrtkinim M&A aktivnostima.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti