Samsung priprema gamerski servis za pametne telefone?

Samsung je prijavio patent za gamerski servis koji bi mogao biti sličan Appleovom Arcadeu – za određenu mjesečnu pretplatu korisnici će imati pristup brojnim mobilnim igrama.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 30.04.2019. / 07:57

Samsung Galaxy S10 (Foto: Samsung)

Pod pritiskom kompanija s istoka, ali i zbog smanjene potražnje za pametnim telefonima, kompanije koje su zarađivale milijarde dolara prodajom mobilnih telefona polako se fokusiraju na druge izvore prihoda. Npr. Apple je nedavno napravio veliki korak u tom smjeru predstavljanjem gamerskog i TV servisa te virtualnog kioska u kojem je korisnicima, po cijeni mjesečne pretplate, dostupan veliki broj časopisa u digitalnom izdanju, a još ranije su predstavili su Apple Music.

Samsung Galaxy S10, premijera u Zagrebu Zagrebačka publika dočekala premijeru linije Samsung Galaxy S10

Čini se da je na sličnom putu i Samsung – južnokorejska kompanija i dalje dominira mobilnim tržištem te prodaju najviše pametnih telefona na svijetu, ali kako ne žele ovisiti samo o prodaji hardvera, njihovi planovi uključuju i online servise kao dodatni izvor zarade, poput PlayGalaxy Linka. Naime, nedavno je otkriven Samsungov patent za online gamerski servis koji bi mogao biti sličan Appleovom Arcadeu. Dakle, kako je riječ o pretplatničkom servisu, korisnici putem njega neće trebati kupovati igre, već će, dok god plaćaju određeni mjesečni iznos, moći uživati u svim igrama koje su dostupne na njemu.

Prema podacima objavljenim na stranici PocketNow, ne samo da Samsung priprema servis za gamere, već navodno rade i na pametnom telefonu namijenjenom primarno za videoigre. S obzirom na to da veliki broj ljudi danas igre igra ponajviše na mobilnim uređajima te na popularnost naslova poput PUBG-a, Fortnitea i drugih, jasno je zašto sve veći broj mobilnih kompanija – poput Asusa i Xiaomija, a sada čini se i Samsunga, radi na telefonima koji će omogućiti još bolje iskustvo igranja.

Samsung Galaxy Watch Active, Galaxy Fit, Galaxy Fit E i Galaxy Buds Samsung predstavio pametni sat, narukvicu za fitness i bežične slušalice

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Samsungov servis, ako ga zaista i predstave (prijava patenta ne mora značiti i da će krenuti u realizaciju tog patenta), biti dostupan samo na telefonima južnokorejske kompanije ili će biti dostupan na svim Androidima.

izvor: PocketNow
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti