Samsung predstavio pametni sat, narukvicu za fitness i bežične slušalice

Iako su na jučerašnjoj konferenciju u prvom planu bili telefoni, Samsung je pripremio nešto i za ljubitelje nosive tehnologije

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.02.2019. / 11:00

Samsung Galaxy Watch Active, Galaxy Fit, Galaxy Fit E i Galaxy Buds (Foto: Samsung)

Na sinoćnjoj velikoj konferenciji na kojoj smo napokon vidjeli telefon sa savitljivim ekranom Galaxy Fold i novu generaciju Galaxy S telefona, južnokorejska kompanija predstavila je i pametni sat, narukvicu i bežične slušalice Galaxy Bud.

Kao što i samo ime kaže, Galaxy Watch Active namijenjen je korisnicima s aktivnim stilom života kojima omogućuje jednostavno praćenje brojnih sportskih aktivnosti te automatski prepoznaje početak vježbe, trčanja ili vožnje biciklom. Sadrži čak 39 aktivnosti te dolazi s mogućnostima poput zadavanja dnevnih ciljeva i praćenja napretka, kako bi korisnike dodatno motivirali za vježbanje i kretanje.

Za aktivne korisnike

Galaxy Watch Active atraktivan je pametni sat minimalističkog dizajna s 1,1 inčnim AMOLED ekranom rezolucije 360x360 piksela – zahvaljujući Always On ekranu, na njemu je uvijek prikazano vrijeme, kao i druge informacije koje korisnici odaberu. Sat pokreće Samsungov Exynos 9110 Dual core 1.15 GHz procesor, radi na operativnom sustavu baziranom na Tizenu, ima 786 MB RAM-a i 4 GB interne memorije te, naravno, senzor za praćenje otkucaja srca.

Galaxy Watch Active (Foto: Samsung)

Kao jednu od zanimljivih opcija u današnje užurbano vrijeme, iz Samsunga naglašavaju opciju Stres Tracker s kojom je "upravljanje stresom manje stresno" te putem nje korisnici mogu "razinu stresa držati pod kontrolom".

Dvije nove narukvice – Galaxy Fit i Galaxy Fit e također su namijenjene aktivnim korisnicima i, baš kao i novi sat, prepoznaju i automatski počinju pratiti aktivnosti korisnika poput hodanja, trčanja, vožnje bicikla, treninga i slično.

Galaxy Fit narukvica ima 0,95 inčni AMOLED ekran rezolucije 120 x 240 piksela, dok je Fit e narukvica nešto manja i dolazi s 0,74 inčnim PMOLED ekranom rezolucije 64 x 128 piksela. Veća narukvica ima i veću bateriju (120 mAh u odnosu na 70 mAh modela Fit e) te se može puniti i bežično, a oba se modela mogu nositi tijekom tuširanja.

Korisnici mogu ručno odabrati više od 90 različitih aktivnosti u Samsung Health aplikaciji na pametnom telefonu, a Galaxy Fit i Galaxy Fit e narukvice će automatski početi pratiti odabrani trening te će, zahvaljujući poboljšanoj analizi sna i pametnom upravljanju stresom, korisnici moći pratiti svoje stanje u bilo koje doba dana.

Galaxy Buds

Samsung Galaxy Buds (Foto: Samsung)

Bežične slušalice Galaxy Buds donose vrhunsko iskustvo slušanja uz AKG zvuk, dok ambijentalni zvuk omogućuje korisnicima da jasno čuju okolinu, čak i dok su slušalice u njihovim ušima. Adaptivni dvostruki mikrofon koristi jedan unutarnji mikrofon i jedan vanjski mikrofon u svakoj slušalici, tako da korisnici mogu jasno izraziti svoj glas u glasnom i tihom okruženju.

Galaxy Buds mogu se puniti bežično – npr. dovoljno ih je samo položiti na nove modele Galaxyja S koji imaju mogućnost reverzibilnog punjenja, a baterija može izdržati do pet sati razgovora, odnosno do šest sati prijenosa putem Bluetootha.

Cijena Samsungovog novog pametnog sata iznosi 200 dolara na američkom tržištu, Galaxy Fit koštat će 99 dolara, dok će za bežične slušalice biti potrebno izdvojiti 130 dolara.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti