Samsung priprema tri telefona iz serije Galaxy S10

Telefoni će imati dijagonale ekrana od 5,8 do 6,2 inča te od jedne do čak tri stražnje kamere, koliko će imati najjači smartphone iz ove serije.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 26.06.2018. / 16:51

Galerija

Iako je datum predstavljanja novih modela Samsungovih pametnih telefona iz serije S daleko, internetom već kruže glasine o planovima te kompanije i čini kako za prvi kvartal sljedeće godine Samsung planira velike stvari. Ako su te glasine istinite, nova generacija S telefona neće imati dva, nego tri uređaja, a najjači od njih trebao bi imati veliki ekran i tri kamere.

Osnovni od ta tri modela imat će ekran dijagonale 5,8 inča i jednu stražnju kameru, napredniji model imat će ekran iste dijagonale, ali sa stražnje strane imat će dvije kamere, dok će top-model Galaxyja S10 imati 6,2-inčni ekran te čak tri stražnje kamere. Trostruku kameru već je predstavio Huawei na svom modelu P20 Pro, a isto navodno planira i Apple na budućim modelima iPhonea.

Dodavanje još jednog modela u seriju S pametnih telefona te još jedna kamera nisu, naravno, jedini noviteti na kojem Samsung radi za generaciju S10 – još jedna opcija koja će sigurno razveseliti veliki broj ljubitelja te kompanije jest implementacija senzora za otiske prstiju u sam ekran. Dakle, umjesto da se nalazi ispod ekrana ili sa stražnje strane, senzor će biti u samom ekranu, pa je dovoljno postaviti prst na ekran i telefon će se otključati.

Ta je opcija već predstavljena u nekim telefonima te možemo očekivati kako će sve više budućih uređaja imati takav senzor. Također, u novim bi modelima Samsung trebao primijeniti i 3D skeniranje lica kao još jednu mogućnost za otključavanje telefona.

Pored navedenih opcija, jasno je kako će novi telefoni donijeti i bolji hardver i grafiku te još bolju optiku u odnosu na S9 i S9+, tako da će fotografije snimljene tim telefonima biti još kvalitetnije, a nadamo se i nekim iznenađenjima.

No prije predstavljanja ovih triju telefona, Samsung će već za dva mjeseca predstaviti novi model iz serije Note, a uskoro bi trebali vidjeti i Galaxy X, toliko spominjani savitljivi pametni telefon koji bi mogao u potpunosti promijeniti tržište mobilnih uređaja.

Izvor: Gizmodo 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti