Galerija

Iako je datum predstavljanja novih modela Samsungovih pametnih telefona iz serije S daleko, internetom već kruže glasine o planovima te kompanije i čini kako za prvi kvartal sljedeće godine Samsung planira velike stvari. Ako su te glasine istinite, nova generacija S telefona neće imati dva, nego tri uređaja, a najjači od njih trebao bi imati veliki ekran i tri kamere.

Osnovni od ta tri modela imat će ekran dijagonale 5,8 inča i jednu stražnju kameru, napredniji model imat će ekran iste dijagonale, ali sa stražnje strane imat će dvije kamere, dok će top-model Galaxyja S10 imati 6,2-inčni ekran te čak tri stražnje kamere. Trostruku kameru već je predstavio Huawei na svom modelu P20 Pro, a isto navodno planira i Apple na budućim modelima iPhonea.

Dodavanje još jednog modela u seriju S pametnih telefona te još jedna kamera nisu, naravno, jedini noviteti na kojem Samsung radi za generaciju S10 – još jedna opcija koja će sigurno razveseliti veliki broj ljubitelja te kompanije jest implementacija senzora za otiske prstiju u sam ekran. Dakle, umjesto da se nalazi ispod ekrana ili sa stražnje strane, senzor će biti u samom ekranu, pa je dovoljno postaviti prst na ekran i telefon će se otključati.

Ta je opcija već predstavljena u nekim telefonima te možemo očekivati kako će sve više budućih uređaja imati takav senzor. Također, u novim bi modelima Samsung trebao primijeniti i 3D skeniranje lica kao još jednu mogućnost za otključavanje telefona.

Pored navedenih opcija, jasno je kako će novi telefoni donijeti i bolji hardver i grafiku te još bolju optiku u odnosu na S9 i S9+, tako da će fotografije snimljene tim telefonima biti još kvalitetnije, a nadamo se i nekim iznenađenjima.

No prije predstavljanja ovih triju telefona, Samsung će već za dva mjeseca predstaviti novi model iz serije Note, a uskoro bi trebali vidjeti i Galaxy X, toliko spominjani savitljivi pametni telefon koji bi mogao u potpunosti promijeniti tržište mobilnih uređaja.

Izvor: Gizmodo 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju