Samsungov Galaxy Note 6 imat će čak 6GB RAM-a

Internetom su počele kružiti glasine o opcijama koje bi trebao imati Galaxy Note 6 – očekuje se još veći ekran te čak 6GB memorije

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 15.02.2016. / 09:51

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Sljedeći ponedjeljak počinje Mobile World Congress u Barceloni, a već ove nedjelje Samsung i LG predstavit će svoje nove top modele pametnih telefona Galaxy S7 (Edge) i LG G5. S obzirom na brojne glasine, poznata nam je većina opcija koje će ovi telefoni imati, a krajem prošlog tjedna mrežom su već počele kružiti informacije o još jednom top modelu smartphonea kojeg će Samsung predstaviti u drugoj polovici godine. Riječ je o novom mobilnom uređaju iz Galax Note serije čije predstavljanje očekujemo tek tijekom kolovoza ili početkom rujna – ako su ove glasine koje su prenijeli na stranici Digital Trends točne, Note 6 mogao bi imati malo veći ekran u odnosu na prethodni model te bi njegova dijagonala trebala iznositi 5,8 inča, uz rezoluciju od 1,440x2,560 piksela.

Očekuje se i poboljšana kamera rezolucije 12MP s optičkom stabilizacijom slike, a telefon bi trebao biti dostupan u dvije verzije – sa 64GB memorije i sa 128GB memorije, no nije poznato hoće li ovaj uređaj imati i dodatni utor za memorijske kartice. Trenutno nema informacija niti o procesoru na kojem će Note 6 raditi, no velika novost je da će imati čak 6GB memorije što, uz odličan procesor, garantira veliku brzinu u radu. Do službenog predstavljanja ovog uređaja vjerojatno će proći još oko pola godine, no već prema ovim prvim glasinama jasno je kako će Note 6 biti mobilna zvijer s kojom će Samsung opasno konkurirati Appleovom iPhoneu 7 Plus kojeg će Cook i ekipa predstaviti početkom rujna i koji će, kao i dosadašnji Appleovi phableti, imati ekran dijagonale 5,5 inča.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti