Samsungova mobilna revolucija stiže sljedeće godine?

Samsung već godinama testira mobilne uređaje sa savitljivim ekranima, a predstavljanje prvog ovakvog tableta/telefona možemo očekivati sljedeće godine

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 04.04.2016. / 09:27

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U Samsungu mogu biti iznimno zadovoljni s dosadašnjim reakcijama na njihove posljednje modele pametnih telefona iz Galaxy S serije koji su prema nekim novinarima i brojnim korisnicima, najbolji telefoni na svijetu. Osim klasičnog Galaxy S7 modela, Samsung se i ove godine odlučio za predstavljanje verzije sa zakrivljenim ekranom (S7 Edge) koja je vrlo popularna među korisnicima. Iako zakrivljen ekran donosi neke zanimljive mogućnosti i za ovakvim uređajima vlada velika potražnja, on ipak ne donosi neku revoluciju na mobilnom tržištu kakvu su neki ranije najavljivali. No, ako se nedavne glasine pokažu točnima, takvu revoluciju možemo očekivati već sljedeće godine sa Samsungovim prvim mobilnim uređajem koji će imati savitljivi ekran.

O savitljivim ekranima čitamo već godinama te je poznato da Samsung, LG i druge kompanije već više od pet godina testiraju ovakve ekrane, no do sada niti jedna kompanija nije predstavila takav uređaj namijenjen masovnom tržištu. Prvi takav uređaj Samsung bi trebao predstaviti 2017. te bi to trebao biti tablet s ekranom dijagonale sedam inča koji će se moći saviti i onda će se ovaj uređaj moći koristiti kao mobilni telefon s dijagonalom od pet inča. Prema 'izvorima upoznatim sa Samsungovim planovima', južnokorejska kompanija već ima spreman prototip ovakvog savitljivog ekrana, dok bi njegova masovna proizvodnja trebala početi do kraja ove godine. Naravno, treba vidjeti kako će ovakav uređaj izgledati, kolika će biti njegova debljina kada se ekran savije i slično, no ako u Samsungu naprave atraktivan i funkcionalan uređaj koji bi se mogao koristiti i kao tablet i kao smartphone, to bi zaista označilo revoluciju na mobilnom tržištu.

Naime, danas korisnici kupuju posebno telefone, a posebno tablete (sve su popularniji phableti čija je najveća prednost veliki ekran, što je ujedno i njihova najveća mana jer je takve uređaje teško nositi u džepovima), dok bi zahvaljujući savitljivom ekranu u budućnosti mogli kupovati samo jedan uređaj koji neće biti velik za nošenje, a imat će veliki ekran. Službenih informacija iz Samsunga nema te ih u nekoj bliskoj budućnosti ne treba niti očekivati pa se samo možemo nadati da su ove glasine istinite i da ćemo sljedeće godine zaista vidjeti prvi mobilni uređaj sa savitljivim ekranom.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti