Šef Mozille bijesan zbog Microsoftovog Edge preglednika

Izgleda da su se predviđanja o masovnom preuzimanju nove generacije Windowsa pokazala točnima, budući da je Windowse 10 u prva 24 sata preuzelo više od...

Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 31.07.2015. / 12:03

Šef Mozille bijesan zbog Microsoftovog Edge preglednika

Izgleda da su se predviđanja o masovnom preuzimanju nove generacije Windowsa pokazala točnima, budući da je Windowse 10 u prva 24 sata preuzelo više od 14 milijuna korisnika. No ipak, izgleda da su počele pristizati prve reakcije od strane konkurencije kojoj se nikako ne sviđa način na koji Microsoft pokušava ugrabiti što veći dio tržšnog kolača, bar što se tiče polja internetskih preglednika.

Naime, CEO Mozille, Chris Beard, odlučio je poslati otvoreno pismo Satyji Nadelli u kojem navodi kako je nezadovoljan načinom na koji korisnici odabiru zadani preglednik nakon nadogradnje. Radi se o tome da se nakon nadogradnje na Windowse 10 gube postavke koje određuju zadani preglednik pa bi upravo zbog toga Mozilli mogao pasti broj aktivnih korisnika, a Firefox staviti u drugi plan. 

Na cijelu situaciju oglasio se i CEO Microsofta, Satya Nadella, koji tvrdi kako korisnici mogu vratiti Firefox kao svoj zadani preglednik (iako to nije baš tako jednostavno kao što je bilo u ranijim generacijama tog operativnog sustava). 

Kako god, ekipa iz Mozille odlučila je igrati na sigurno pa su tako objavili video koji objašnjava kako vratiti Firefox kao zadani preglednik u slučaju da ste i vi nezadovoljni ovim Microsoftovim potezom.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti