Šef Volva ima zanimljiv prijedlog kako potaknuti prelazak na električna vozila

Motor s unutarnjim izgaranjem stvar je prošlosti, rekao je Samuelsson.

Martina Čizmić | 04.12.2020. / 08:45

Volvo XC40 Recharge (Foto: Volvo)

Električna vozila postaju sve češći odabir ljudi diljem svijeta. Uz to što ne zagađuju okoliš, lakše ih je održavati, a i brojne zemlje daju dodatne financijske poticaje za njihovu kupovinu.

No, unatoč tome, automobili s unutrašnjim sagorijevanjem još uvijek su najpopularniji odabir kod kupaca. Stoga je na konferenciji FT Future of the Car Summit šef Volvo Carsa, Hakan Samuelsson, iznio zanimljiv prijedlog kako potaknuti kupce da odaberu električni umjesto klasičnog automobila.

Iako privremeni poticaji mogu potaknuti industriju na zavoj, učinkovitije je da vlade postave jasne ciljeve za električnu budućnost. Motor s unutarnjim izgaranjem stvar je prošlosti, rekao je Samuelsson i pozdravio odluke nekih vlada da zabrane prodaju klasičnih automobila u budućnosti. Dodao je kako je to bolje rješenje od poticaja za kupovinu električnog automobila.

Europa ima veliku priliku da postane predvodnik u prelasku na održivu mobilnosti, a vlade i kompanije moraju zajedno raditi ne bi li to i ostvarili, dodao je Samuelsson.

Iako Volvo trenutno ima samo jedan električni automobil u ponudi, uvjeren je kako će upravo električni automobili biti vodeći izbor u premium segmentu u budućnosti.

Izvor: FT

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti