Na Zemlju stigao selfie s Marsa: "Vratio sam se! Jesam li vam nedostajao?"

Curiosity Rover na Marsu je od kolovoza 2012. godine kad je započeo svoju misiju potrage za mikrobima koji bi potvrdili postojanje uvjeta za razvoj života na Marsu.

Martina Čizmić | 28.01.2018. / 14:30

NASA Mars Curiosity Rover (Foto: NASA) (Foto: NASA)

Vjerovali ili ne, ali ovog je tjedna na Zemlju stigao selfie s Marsa. No, prije nego što pomislite da je selfie napravio neki izvanzemaljac, autor je zapravo veoma poznat.

Radi se o NASA-inom istraživačkom robotu Mars Curiosity Rover, koji je u sklopu redovitog slanja fotografija poslao i fotografiju na kojoj se vidi on sam.

Naravno, u NASA-i nisu propustili taj selfie podijeliti sa svijetom pa su ga objavili na službenom Twitter profilu Curiositya uz natpis koji je udahnuo malo humora i života u robota.

Vratio sam se! Jesam li vam nedostajao?, stoji u tvitu.

 

 

Inače, Curiosity Rover na Marsu je od kolovoza 2012. godine kad je započeo svoju misiju potrage za mikrobima koji bi potvrdili postojanje uvjeta za razvoj života na Marsu.

Misiju koja je trebala originalno trajati 23 mjeseca, Rover je obavio u samo osam te mu je zadana dodatna misija tijekom koje sakuplja uzorke i proučava okoliš na Marsu.

Za sad, na razočaranje mnogih, Rover nije susreo niti jednog Marsovca, ali tko zna - možda u sljedećem setu fotografija Rover pripremi još koje iznenađenje.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti