Servis Imgur postao veći od Reddita

Imgur je servis koji je počeo kao mjesto za uploadanje fotki, te se proslavio na Redditu, no sada je nadmašio brojke posjećenosti samog Reddita.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 28.09.2013. / 08:48

Servis Imgur postao veći od Reddita

Imgur je servis koji je počeo kao mjesto za uploadanje fotki, te se proslavio na Redditu, no sada je nadmašio brojke posjećenosti samog Reddita.

Prema internim brojkama servisa i Alexi, Imgur broji oko 100 milijuna posjeta, dok Reddit broji oko 70 milijuna jedinstvenih posjetitelja mjesečno. Osnivač Imgura Alan Shaaf istaknuo je kako su prije dvije godine imali oko 30 milijuna jedinstvenih posjetitelja te kako je broj posjeta samo prošli mjesec narastao za 30%, odnosno na 100 milijuna posjeta i oko 2 milijarde klikova na slike po danu!

Čak 30% posjeta odnosi se na direktnu posjetu Imgur stranici, što je vrlo blizu Redditu. Također, Shaaf kaže kako korisnici tretiraju Imgur kao destinaciju a ne samo kao hosting servis. Neki čak Imgur nazivaju kao alternativa Redditu.

Za kraj spomenimo kako Imgur ima 10 zaposlenika, nisu nikad primili investiciju i profitabilan su servis, dok Redditu to još uvijek nije pošlo za rukom.

Koristite li Imgur?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti