Servis za live streaming igara Twitch.TV ostvario rekordnih 28 milijuna jedinstvenih posjetitelja u veljači

Twitch.TV, servis za streaming video-igra u realnom vremenu na svom blogu je objavio da je u veljači zabilježio rekordan rast posjetitelja (gledatelja). Tijekom mjesec dana, više od 600.000 korisnika privuklo je više od 28 milijuna jedinstvenih gledatelja na web stranicu.

Zimo Zimo Matija Zlatarek | 13.03.2013. / 13:17

Servis za live streaming igara Twitch.TV ostvario rekordnih 28 milijuna jedinstvenih posjetitelja u veljači

Twitch.TV, servis za streaming video-igra u realnom vremenu na svom blogu je objavio da je u veljači zabilježio rekordan rast posjetitelja (gledatelja). Tijekom mjesec dana, više od 600.000 korisnika privuklo je više od 28 milijuna jedinstvenih gledatelja na web stranicu. Prema tome, za svaku osobu prosjek gledanja streaminga iznosi više od 1,5 sati videa po danu.

Twitch.TV prošao je 8.000.000 jedinstvenih posjetitelja u srpnju 2011. što je jednako milijardi minuta. Justin.TV, potrošački okrenut pružatelj live streaming usluge, pokrenuo je Twitch.TV u lipnju 2011. kako bi ponudili uslugu ne samo amaterskim vloggersima i entuzijastima video igra, već kako bi popratili i sve veće zanimanje javnosti za eSports, piše The Next Web.

Real-time strateški naslovi poput Starcrafta i borbenih igara poput Street Fightera i Tekkena dokazali su se kao iznimno popularne koncesije za eSports natjecanja. Kao što se broj profesionalnih igrača povećao, tako porastao i publicitet oko raznih natjecanja. Usluge poput Twitch.TV pokazale su se kao vrlo važno sredstvo u prijenosu svakog turnira najširoj mogućoj publici, a i oni najpoznatiji i najbolji igrači Diabla, World of Warcrafta i sličnih naslova neprestano privlače veliku pozornost i zanimanje gledatelja.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti