Shield: Nova igraća konzola s Tegra X1 procesorom

Kompanija nVidia predstavila je svoju konzolu nVidia Shield, koja predstavlja njen prvi entertainment sustav.

Monika Nožić Monika Nožinić | 06.03.2015. / 13:48

Shield: Nova igraća konzola s Tegra X1 procesorom

Kompanija nVidia napokon je predstavila svoju konzolu nVidia Shield, koja predstavlja njen prvi entertainment sustav.

Riječ je o konzoli s operativnim sustavom Android, revolucionarnim uređajem koji je ujedno TV, kontrola i streaming super računalo. 

Konzola je dobila Tegra X1 procesor i 3 GB memorije te sa samo petinom ukupne snage pruža dvostruko bolje performanse od Xboxa 360.

U početku će biti dostupno 50 igara, a među njima su "The Talos Principle", "Borderlands The Pre-Sequel", "Telltale's Game of Thrones, "Resident Evil 5", "Portal", "Half-Life 2", "Metal Gear Rising: Revengence" i "Joe Danger".
Suosnivač i direktor kompanije, Jen-sun Huang, rekao je da je zadatak konzole igre učini pristupačnijim putem streaming usluge Grid.

Premium usluga omogućit će igranje igara u rezoluciji 1080p i 60 frameova po sekundi, a među tim igrama su "Batman Arkham Knight", "The Witcher 3: Wild Hunt" i "Resident Evil Revelations 2".

Kao Smart TV, uređaj podržava 4K video, moguće je koristiti Google Play store, a omogućeno je i spajanje s drugim uređajima. Uz konzolu dolazi i daljinski bluetooth upravljač.

Konzola je dizajnirana tako da može biti postavljena vertikalno, ali i horizontalno, a unikatno aluminijsko kućište omogućuje joj drugačiji izgled iz svakog ugla.

Prodaja počinje u svibnju, a cijena konzole sa 16 GB memorije bit će 199 dolara.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti