Splitska konferencija Shift otvorila je ‘vrata’ startupima koji se mogu prijaviti na natjecanje gdje mogu osvojiti novčane nagrade ukupnog iznosa od 15.000 dolara, a najbolje projekte birat će stručni žiri sastavljen od prestižnih imena iz Y Combinatora, TechStars, Entrepreneur i The Next Weba.

Osim što će startupi moći osvojiti novčane nagrade imat će i jedinstvenu priliku da prezentiraju svoje ideje ispred najprestižnijih akceleratora na svijetu — Y Combinatora i TechStars.

Članovi žirija koji će birati najperspektivnije startupe ujedno sačinjavaju i drugi set govornika za Shift Konferenciju. Evo imena koja bi vas mogla lansirati u sam vrh svjetske scene:

Justin Kan je partner u jednom od najpoznatijih svjetskih startup akceleratora – Y Combinatoru, pod čije je okrilje primljen i prošlogodišnji pobjednik Shift Challengea – BellaBeat (ex BabyWatch). Justin je i sam uspješan startup poduzetnik čiji je projekt Exec podržao sam Y Combinator.

Semyon Dukach je novi generalni direktor bostonske podružniceTechstarsa, broj jedan startup akceleratora na svijetu. Semyon je također poznat kao i strastveni anđeo ulagač, a šira javnost ga najćešće povezuje s legendarnim  MIT Blackjack timom - grupom genijalaca koji su 90-tih pustošili američka kasina zahvaljujući sofisticiranoj tehnici brojanja karata.

Amy C. Cosper  je glavna urednica i potpredsjednica  Entrepreneur Media, Inc.  Amy nadgleda sav sadržaj i partnerstva koja se tiču ove svjetski poznate publikacije iz svijeta poduzetništva.

Patrick de Laive je suosnivač Twittercountera, Paydroa i pokretač  The Next Web startup konferencije. 

Prijave za Shift Challenge su otvorene do  4. svibnja, a zainteresirani startupi se mogu prijaviti na službenoj web stranici konferencije shiftsplit.com/challenge. Kandidati koji uđu među 32 najbolja startupa, bit će obaviješteni e-mailom najkasnije  do 12. svibnja. 

Natjecanje je podijeljeno u dva dijela. Prvi dio, Challenge day, biti će zatvoren za javnost i održat će se 4. lipnja u Muzeju grada Splita. Tom prilikom će domaći i svjetski stručnjaci podučiti startupe svim trikovima potrebnima za privlačenje investicija, a  startupi će im na kraju dana morati pokazati što su naučili. 16 startupa koji tada predstavi svoje ideje u najboljem svjetlu, ući će u finale i dobiti priliku za pitchanje, tj. predstavljanje ideja i projekata, tijekom Shift Konferencije 5. i 6. lipnja.

Nakon završne runde pitchanja na konferenciji, tri najbolja startupa će biti odabrana i bit će im svečano uručene novčane nagrade. Tako će tim koji osvoji prvo mjesto ponijeti kući čak 10.000 $! Za drugo mjesto je predviđena nagrada u iznosu od 3.000 $, a startup koji osvoji treće mjesto može računati na 2.000 $.  

Više o uvjetima prijave i pravilima natjecanja možete pročitati na službenoj web stranici Shift Konferencije.

ZIMO i Dnevnik.hr su medijski partneri konferencije.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju