Silver Reader je RSS čitač koji je razvila ekipa iz Banja Luke

Nakon što je Google odlučio ugasiti svoj Reader, na webu su osvanuli brojne alternative među kojima svakako valja spomenuti i projekt koji dolazi iz Banja Luke — Silver Reader.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 25.07.2013. / 09:39

Silver Reader je RSS čitač koji je razvila ekipa iz Banja Luke

Nakon što je Google odlučio ugasiti svoj Reader, na webu su osvanuli brojne alternative među kojima svakako valja spomenuti i projekt koji dolazi iz Banja Luke — Silver Reader.

Naime, Miroslav Popović, Igor Marković i Radenko Zec osmislili su ovaj projekt kako bi pomogli ljudima koji prate vijesti putem RSS feeda, a koji su dosad koristili Googleov Reader. Iako na tržištu postoji puno dobrih alata, Silver Reader je svakako jedan od vrlo jednostavnih i preglednih za koji nećete morati potrošiti vrijeme kako biste shvatili kako cijela stvar funkcionira.

“Silver Reader je projekt čiji je cilj da korisnicima ponudi kompletno rješenje za čitanje RSS novosti na internetu i mobilnim - tablet uređajima”, istaknuo je za Bljesak.info jedan od tvoraca Radenko Zec.

POGLEDAJTE: 4 alternative Google Readeru

“I ranije smo surađivali na sličnom stvarima i sada možemo da ponudimo neke funkcionalnosti koje naša konkurencija ne može. Naš  čitač je brz, siguran, jednostavan i lijep”, ističe Zec.

Prednosti ovog readera su brzina, koji je čak dva put brža nego što je bio Google Reader i čak 4-5 puta brži od većine konkurentnih servisa. Nadalje postoji podrška za HTTPS kroz cijelu aplikaciju a ne samo tijekom prijave, moguće je kreirati više vlastitih profila, te mogućnost prijave preko Googlea ili Facebooka.

Silver Reader je besplatan i uvijek će imati besplatnu verziju, a dodajmo na kraju da se planiraju dodatna poboljšanja kao i aplikacija za sve mobilne platforme.

Isprobajte Silver Reader na ovom linku.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti