Šokantni trend u industriji ljepote: Na tretmane botoksom sve češće stižu i - školarke

Diljem Europe nastoje se suzbiti pokusi na životinjama u službi industrije ljepote i traženja što boljih rezultata botoksa. Traje akcija skupljanja potpisa protiv takvih pokusa i do sada je skupljeno više od 165 tisuća. Šokantno je i to da je dob onih koji dolaze na zahvate botoksom sve niža pa u ordinacije često dolaze i školarke. Detalje ima reporterka Dnevnika Nove TV Sara Duvnjak.

DNEVNIK.hr | 03.05.2023. / 21:54

Galerija

Kada se do ljepote i mladosti želi doći pod svaku cijenu. "Botoks se radi svaki put, za svaku dozu. Nevjerojatno!“, naglasio je predsjednik udruge Prijatelji životinja Luka Oman.

Takozvani LD50 test je smrtnosti ukupnog broja životinja davanjem kemikalija..

"Ljudi često ne žele razmišljat uopće da bi neki proizvod koji koriste imao veze sa testiranjem na životinjama i to je zaista prvi korak, ali kažem prvi korak - jer često nažalost, kao i u ovom slučaju kada je botoks u pitanju, nekako se ta činjenica zaboravi kada se on krene koristiti“, rekao je Oman i dodao da gdje je potražnja, tu je i ponuda, a potražnja za botoksom je nikad veća.

Ljenivac, ilustracija Skriva li dlaka ove simpatične životinje budući novi antibiotik?

Prema svjetskim statistikama takvih je zahvata godišnje u prosjeku od 10 do 15 posto više, a ono što je posebno zabrinjavajuće da se takvim zahvatima podvrgava sve više mladih pa čak i maloljetne osobe.

"Imaju svoju vlastitu ljepotu, svoj vlastiti izgled ali su pod utjecajem društvenih mreža i slika koje se pojavljuju, koje su često fotošopirane i promijenjene“, kazao je specijalist estetske kirurgije Rado Žic. i dodao da ako se počne prerano - neće imati efekta.

"Botoks se mora stavljati svaka tri do četiri mjeseca jer njegova funkcija prestaje tako da nema potrebe u ranoj dobi za stavljati botoks i filere“, zaključio je.

Šišmiši Bolesti sa životinja sve se češće prenose na ljude, ovo su razlozi

Ali mladima je sve teže oduprijeti se.

"Onda se javlja da u ranoj dobi već od 18, čak 17 godina - čula sam i da za krizme već znaju tražit ono ja bi si malo tu, malo botoksa, malo filera“, rekla je vizažistica Ivana Petković.

Josip je rekao da se roditelji možda trude onoliko koliko mog da djeci doprinesu zdrav i kulturan odgoj "a opet je stvar ajmo reći ulice“, dok je Petra dodala: "utjecaj društvenih mreža da potiču mlade a i djecu da poštuju te neke standarde nerealne ljepote. a trebala bi se zapravo poticati prirodna ljepota“

Jer se često brka online i offline svijet. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti