Skype je objavio novu suradnju sa Citrix Systemsom, vodećim servisom za virtualnu računalnu i web suradnju čime će unaprijediti svoje usluge.

Naime, kako stoji u postu na Skypeovom blogu, ovo partnerstvo omogućiti će predstavljanje nove i lake za korištenje web i audio konferencijske mogućnosti uz GoToMeeting tehnologiju Citrixa.

Ova kolaboracija pomoći će Skypeu da proširi svoje poslovne ponude, za poduzeća svih veličina, kako bi postavili ovaj servis i održavali svoje sastanke putem Skypea.

Web i audio konferencijske značajke proširit će mogućnosti Skypea za poduzeća, koji za sada omogućuje instante poruke, audio ili video pozive, grupne video pozive, konferencije, dijeljenje datoteka, itd.

Dodavanjem GoToMeeting mogućnosti, Skype će omogućiti poslovnim korisnicima još lakše postavljanje online audio konfernecije kojoj će se moći priključiti korisnici Skypea ili korsinici javne telefonske mreže (PSTN).

Skype će ovom suradnjom ugraditi SILK audio kodek, što znači da će Skyperi imati kvalitetniji audio signal. Osim audio signala, korisnici će imati bogatije i interaktivnije dijeljenje zaslona, gdje će moći staviti bilješke ili nešto istaknuti na svojem zaslonu -- kao što se to radi na prezentaciji.

Ostale informacija o ovoj kolaboraciji možete pročitati na Skypeovom blogu, gdje je napomenuto kako će cijene ovih mogućnosti biti najavljene kada ove značajke postanu dostupne.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju