Slanje mailova preko Gmaila u 2023. postat će još sigurnije i privatnije

Obostrana enkripcija već je dostupna u Googleovim uslugama Drive, Doc, Sheets, Slides, Google Meet i Google Kalendar (beta).

Martina Čizmić | 19.12.2022. / 09:59

E-mail (Foto: Getty Images) (Foto: Getty Images)

Google je najavio da donosi obostranu enkripciju na Gmail. Točnije, korisnici koji koriste Gmail u internetskom pregledniku moći će slati i primati enkriptirane poruke. Prema Googleu, tijelo i privitci u porukama bit će enkriptirani.

Google Workspace već koristi posljednje kriptografske standarde kako bi enkriptirao sve podatke koje razmjenjujemo između svojih usluga. Enkripcija i na strani klijenta pomoći će ojačati privatnost podataka, a istovremeno pomaže u rješavanju problema suverenosti podataka, napisali su u službenom blog.

Novi izgled Gmaila Gmail promijenio izgled koji je sad dostupan svim korisnicima

Inače, obostrana enkripcija već je dostupna u Googleovim uslugama Drive, Doc, Sheets, Slides, Google Meet i Google Kalendar (beta).

Iz Googlea ističu kako njihovi korisnici koji imaju Google Workspace Enterprise Plus, Education Plus i Education Standard mogu zatražiti uključivanje obostrane enkripcije. Zasad ta opcija nije dostupna "običnim" korisnicima Googleovih računa, ali bi trebala postati tijekom 2023. godine.

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti