Gmail promijenio izgled koji je sad dostupan svim korisnicima

Ako vam se nove promjene ne sviđaju, zasad se još uvijek možete vratiti na stari izgled gmaila.

Branimir Vorša | 29.07.2022. / 07:37

Novi izgled Gmaila
Novi izgled Gmaila (Foto: Youtube)

Google osvježava sučelje za Gmail od veljače, i kao što je obećano, tvrtka kaže da ono sada postaje dostupno svim korisnicima Gmaila. Novo sučelje približava Meet, Chat i Spaces kao dio cjelokupnog iskustva te uključuje elemente iz Googleovog Material Design 3.

Iz Googlea tvrde da bi korisnici tableta kasnije ove godine trebali vidjeti poboljšanja Gmaila, bolju podršku za emotikone i više značajki pristupačnosti, između ostalog.

Ako koristite Gmail za posao, promjena je možda već i uvedena na vaš korisnički račun.

Slika nije dostupna Koristite li dvostupanjsku autentifikaciju za svoje Google račune? Krajnje je vrijeme da počnete

No, za one koji jednostavno ne mogu podnijeti promjenu, možete je isključiti i vratiti na stari izgled, barem zasad. Ako nemate omogućen Chat, i dalje ćete dobiti novi izgled, ali prema zadanim postavkama u prikazu samo za Gmail, a ako ne koristite neke ili bilo koju od tih aplikacija, možete ih onemogućiti ili omogućiti iz izbornika brzih postavki.

Ako se želite vratiti na stari izgled, Googleove upute prilično je lako slijediti:

- U gornjem desnom kutu kliknite Postavke.

- Pod Brzim postavkama kliknite Vrati se na izvorni prikaz Gmaila.

- U novom prozoru kliknite Ponovno učitaj.

Ažurirano korisničko sučelje premješta gumbe Mail, Meet, Spaces i Chat na jedan popis na vrhu lijeve trake, umjesto da prikazuje nekoliko razgovora iz svakog pojedinačno na popisu. I dalje su lako dostupni bez da imate sve na zaslonu odjednom, a možete brzo uskočiti u razgovor u bilo kojem odjeljku, jer će popis iskočiti kada zadržite pokazivač miša iznad njegove ikone.

Slika nije dostupna Dostupna je nova opcija koja omogućuje snimanje fotografija iz Gmaila direktno u Googleove fotografije

Sve navedene promjene su dio Googleovog sveukupnog novog pristupa paketu Workspace (uključujući Dokumente, Tablice, itd.) koji bi trebao pružiti jedinstveniji stil i nove značajke koje pokreće umjetna inteligencija, poput poboljšanja pretraživanja Gmaila.

Izvor: The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti