Dostupna je nova opcija koja omogućuje snimanje fotografija iz Gmaila direktno u Googleove fotografije

Nova je opcija već dostupna svima, a odnosi se samo na slike u formatu JPEG, ne i na one u npr. PNG-u.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 27.05.2021. / 15:30

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Mnogima je danas gotovo nemoguće zamisliti život bez Googlea i brojnih usluga ove kompanije. Kada trebamo nešto pretražiti na internetu, javimo se Googleu, kada negdje putujemo najčešće koristimo Googleove karte, a većinu mobilnih telefona na svijetu pokreće Googleov operativni sustav Android. Među brojnim uslugama koje se često koriste su i Gmail, koji je mnogima primaran osobni mail te Google fotografije, servis za pohranu i dijeljenje fotografija, izradu kolaža, animacija itd.

Slika nije dostupna Google predstavio novu verziju Androida, s obiljem noviteta, ali dostupnu samo odabranima

S obzirom na to da su Googleovi proizvodi i servisi toliko popularni i koriste ih milijarde ljudi, jasno je kako predstavljanje svake nove opcije i usluge izaziva veliku pažnju među korisnicima. Kompanija je ovaj tjedan najavila jedan mali, ali značajan novitet koji bi trebao olakšati život korisnicima Gmaila i onima koji sve svoje fotografije pohranjuju i backupiraju u Googleovoj aplikaciji za pohranu fotografija

Do sada, kada bi korisnici primili neku fotografiju u Gmailu, Google im je omogućio da te fotografije brzo i uz samo jedan klik preuzmu na računalo ili na Googleov disk, no nije bilo mogućnost da se one brzo preuzmu na servis za pohranu fotografija.

Od ovog tjedna to se promijenilo te je Google dodao i tu mogućnost koja je već dostupna svim korisnicima. Sada, kada unutar Gmaila otvorite fotografije, pored postojećih opcija bit će dostupna i opcija direktnog preuzimanja u Googleove fotografije. Dovoljno je kliknuti na tri točkice u gornjem desnom uglu i nakon toga na “Spremi u Fotografije”.

Slika nije dostupna Važan korak za Google: Najavili su otvaranje svoje prve trgovine

Treba naglasiti kako je, barem za sada, nova opcija direktnog spremanja fotografija iz Gmaila u Googleove fotografije dostupna samo za fotografije u formatu JPEG, ne i za druge poput npr. PNG-a.

Izvor: Google

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti