Važan korak za Google: Najavili su otvaranje svoje prve trgovine

Iz Googlea su najavili kako će tijekom ljeta otvoriti svoju prvu fizičku trgovinu u kojoj će se moći isprobati i kupiti njihov hardver.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 24.05.2021. / 16:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iako u Hrvatskoj Googleovi uređaji nisu toliko popularni, kompanija koja je najpoznatija po tražilici i Androidu već godinama razvija i vlastiti hardver. Ponuda njihovih uređaja nije velika te su do sada predstavili više generacija pametnih telefona, predstavili su računalo Pixelbook, pametne zvučnike, a kupovinom Nesta i Fitbita proširili su svoju ponudu i na pametne i nosive uređaje. Kako bi korisnicima bolje predstavili svoju paletu uređaja, Google je najavio otvaranje svoje prve fizičke trgovine. Američka kompanija otvaranje Google Storea (neizbježne će biti usporedbe s Appleovim trgovinama) najavila je u New Yorku, u sklopu zgrade u kojoj se nalaze njihovi uredi.

Slika nije dostupna Novi dizajn i vlastiti čipset: Novi Googleov telefon donosi radikalne promjene

Trgovina je otvorena u četvrti Chelsea u kojoj su smješteni brojni uredi za veliki dio od više od 11 tisuća zaposlenika te kompanije. Naravno, trenutačno je samo dio njih u uredima, dok ostali rade od kuće, no iz Googlea su najavili kako bi se uskoro trebali početi vraćati na svoja radna mjesta, barem jedan dio zaposlenih. Kao razlog zašto su odlučili svoju prvu trgovinu otvoriti baš u New Yorku iz kompanije su naglasili kako tu posluju već dvadeset godine i Google Store je samo “prirodna ekstenzije dugoročne posvećenosti gradu”.

Slika nije dostupna Google predstavio novu verziju Androida, s obiljem noviteta, ali dostupnu samo odabranima

Otvaranje Google Storea nazvali su važnim korakom u njihovom “hardverskom putovanju” u kojem će se moći isprobati i kupiti sami uređaji, moći će se pokupiti uređaji kupljeni putem interneta te popraviti pokvareni uređaji. Bit će zanimljivo vidjeti kakva su iskustva kompanije i korisnika i hoće li trgovina u New Yorku biti samo prva u nizu koje bi Google mogao otvoriti u SAD-u, ali i na drugim tržištima. Točan datum otvaranja nije poznat, a iz Googlea su najavili da će to biti tijekom ljeta.

Izvor: Google
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti