Slažete li se? Po Timeu, ovo je najvažniji gadget predstavljen u proteklih 10 godina

Među deset najvažnijih gadgeta predstavljenih u 2010.-ima, nalaze se tableti, pametni satovi, pametni zvučnici, dronovi, igraće konzole itd.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 16.12.2019. / 14:13

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kako se bliži ulazak u novo desetljeće, na internetu možemo pronaći brojne ljestvice najboljih i najgorih gadgeta, filmova, serija, događaja i slično koji su obilježili posljednjih deset godina. Jednu takvu listu, deset najboljih gadgeta (iako se na tom popisu ne nalaze samo gadgeti, već i jedan automobil), objavio je Time. Riječ je o uređajima, napomenuli su novinari koji su radili na tom izboru, koji su imali veliki utjecaj tijekom desetljeća na zalasku, a imat će ga i tijekom sljedećih desetak godina.

Slika nije dostupna Priprema li Apple savitljivi 5G iPad?

Na tom se popisu nalaze tri Appleova uređaja, Teslin Model S, pametni satovi, zvučnici i dronovi, ali i neki gadgeti koje možda i ne bi očekivali među top 10 najutjecajnijih proizvoda desetljeća.

Osim što na Timeovoj ljestvici ima 3 uređaja među top 10, jedan uređaj iz Cookove kompanije proglašen je i najvažnijim gadgetom desetljeća – iPad. Nakon pametnih telefona, tableti su danas postali nezaobilazni gadgeti u velikom broju kućanstava, a revoluciju je upravo pokrenuo Appleov uređaj koji je Steve Jobs predstavio početkom 2010. Iako je prilikom predstavljanja napomenuo kako će takav oblik tabletnih računala zamijeniti klasična računala, to se za većinu ljudi ipak nije dogodilo te, kada je produktivnost u pitanju, ni jedan uređaj (još) ne može zamijeniti klasičan laptop ili stolno računalo (doduše, nekima za vođenje velikih kompanija nije potreban ni laptop, ni tablet, već samo običan smartphone).

Slika nije dostupna Kompaniju vrijednu gotovo 150 milijardi dolara vodi samo s – iPhonea

Osnovni model iPada nije se previše mijenjao još od 2010. (naravno, dodane su kamere, bolji hardver i grafika itd.), a Apple je s vremenom proširio ponudu tableta s iPadom mini i iPadom Pro.

Što se ostalih gadgeta s Timeova popisa tiče, ovo je ostalih devet uređaja, uz napomenu koje su godine predstavljeni:

2. Tesla Model S (2012)
3. Raspberry Pi (2012)
4. Google Chromecast (2013)
5. DJI Phantom (2013)
6. Amazon Echo (2014)
7. Apple Watch (2015)
8. Apple AirPods (2016)
9. Nintendo Switch (2017)
10. Xbox Adaptive Controller (2018)


Što mislite o iPadu kao najvažnijem gadgetu predstavljenom tijekom ovog desetljeća i o ostalim uređajima s popisa i što biste mijenjali i koje biste uređaje dodali? Koji je po vama najznačajniji gadget predstavljen u 2010.-ima?

Izvor: Time

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti