Evo od koga možemo očekivati "sljedeću veliku stvar" u tehnologiji

Suosnivač Applea Steve Wozniak vjeruje da bi Tesla i Elon Musk mogli predstaviti revolucionarne novitete.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 29.05.2017. / 09:15

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U nedavnom intervjuu za Bloomberg jedan od osnivača Applea Steve Wozniak govorio je o budućim velikim tehnološkim dostignućima na i "sljedećoj velikoj stvari" koju možemo očekivati. Zanimljivo, kada su u pitanju budućnost i inovacije, Wozniak nije na prvo mjesto stavio kompaniju koju je osnovao zajedno sa Steveom Jobsom i koja ga je proslavila, već vjeruje da takve revolucionarne novitete prvenstveno možemo očekivati od Tesle.

"Puno truda uložili su u iznimno riskantne stvari", rekao je u intervjuu Steve Wozniak i dodao kako je šef Tesle Elon Musk predvidio potrebu za učinkovitim sustavima transporta, električnim i autonomnim automobilima te je pohvalio njegovu kompaniju za ideju bušenje podzemnih tunela s kojima namjerava riješiti problem prometnih gužvi.

Na pitanje po čemu se Tesla razlikuje od drugih inovativnih kompanija, Woz je rekao kako su oni počeli s električnim automobilom (Model S) koji nije imao previše smisla – trebali su uložiti veliki novac u tehnologiju na tržištu koje praktički nije postojalo, čime je Musk pokazao da je spreman riskirati u projekte u koje vjeruje. Također, taj je automobil napravljen kako bi odgovarao stilu života šefa Tesle, a kada stvari napravite po svojim potrebama – kada znate što volite i imate potpunu kontrolu nad tim stvarima, upravo u tim slučajevima nastaju najbolji proizvodi.

Sljedeći planovi Tesle uključuju početak prodaje novog modela električnog automobila, cjenovno najpovoljnijeg Modela 3 kojeg je do sada prednaručilo više od 400 tisuća ljudi te još jedno SUV vozilo koje na tržištu očekujemo kroz godinui ili dvije.

Što se sljedećih velikih stvari na tehnološkom tržištu tiče, prije nekoliko godina govorilo se o Googleovim pametnim naočalama kao gadgetu koji će osvojiti tržište – što se pokazalo pogrešnim, kao što niti pametni satovi nisu, a vjerojatno niti neće, zamijeniti pametne telefone. Velike stvari u budućnosti, osim na tržištu automobila (sve više kompanija razvija tehnologiju za autonomna vozila), možemo očekivati i na tržištu virtualne i proširene stvarnosti – s obzirom da ove tehnologije razvijaju i u njih velike resurse ulažu kompanije poput Applea, Facebooka, Googlea i Microsofta, jasno je koliki je njihov potencijal.

Izvor: Cnet 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti