[SLUŽBENO] Facebook uklonio problem sa hr domenama

Nakon skoro pola godine problema sa objavljivanjem hrvatskih linkova na facebooku, isti je napokon uklonio problem.

Zimo Zimo Zimo | 13.07.2011. / 00:22

[SLUŽBENO] Facebook uklonio problem sa hr domenama

Nakon skoro pola godine problema sa objavljivanjem hrvatskih linkova na facebooku, isti je napokon uklonio problem.

Kako piše Facebook Hrvatska, prije nekoliko sati najveća je društvena mreža konačno otklonila kvar koji je prouzrokovao problem sa slikama i tekstom prilikom objave linkova.

Zanimljivo je da se radilo o 'bugu' koji je blokirao sve hrvatske stranice, odnosno iste su bile na tzv. crnoj listi. Sve su stranica odblokirane samo par sati nakon što je Drap objavio svoj servis poveznica.net, a koji je zaobilazio ovaj problem.

Davor Runje dokopao se i fotografije na kojoj je jasno prikazano da su stranice jutarnjeg lista bile na crnoj listi. 'Tehnički rečeno, .hr domene su bile na blacklisti. Ne bih to nazvao bugom. S blackliste su maknute kad se pojavio alat koji je to demonstrirao.' , kaže Runje.

Problem što su se hrvatske stranice pojavile na crnoj listi su standardni mehanizam u slučaju nedostataka resursa, Dos napada, poznatih spam ili scam domena i sl., istaknuo je Runje te dodao. 'nedavno je Google objavio domene koje su blacklistali zbog znanih prevara na njima. U slučaju DoS napada ili nedostatka resursa, blacklistanje se često radi potiho i zakamuflira u bugove'.

Također Facebook Hrvatska navodi 'Što se tiče .hr linkova koji su već ranije bili 'povučeni' od strane Facebooka, postoji mogućnost da su u cache-u te ih Facebook nije stigao osvježiti. Zato se i dalje prikazuje samo link, a ne ostali podaci kao naslov, slika i tekst.'

Konačno je stigao službeni kraj problema sa Facebook pa tako sada možete nastaviti dalje dijeliti sadržaj bez ikakvih problema.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti