Smart Reply: Google će sam predlagati odgovore na e-mailove

Korisnicima Googleove aplikacije Inbox softver ove kompanije sam će predložiti potencijalne odgovore na primljene mailove

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 04.11.2015. / 08:48

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Govoreći o budućnosti kompanije, nedavno su Googleovci kao najveće prioritete koje će razvijati u svojim proizvodima naglasili umjetnu inteligenciju i tzv. deep learning, odnosno računala i softver koji će sami učiti kako obavljati određene procese. Koliko su daleko otišli s razvojem umjetne inteligencije i dubinskog učenja najbolje možemo vidjeti u novoj opciji Googleovog Inboxa koju su jučer predstavili. Na Huffington Postu kažu kako će, zahvaljujući ovom novitetu naši životi 'sve više izgledati poput znanstvene fantastike', a riječ je o opciji Smart Reply koja će korisnicima predlagati kratke odgovore na primljene mailove. Na temelju sadržaja primljenog maila koje će Googleov softver analizirati, korisnicima će se predložiti kratki odgovori na mailove poput 'potražit ću to', 'oprosti, nemam' i slično. Inače, Google već koristi tehnologiju 'dubinskog učenja' u Gmailu i drugim servisima – na temelju nje Gmail izdvaja spam poruke od ostalih mailova, prepoznaje lica ljudi, prevodi tekstove i slično.

Treba napomenuti kako je 'Smart Reply' opcija dostupna samo u Googleovoj aplikaciji Inbox (dakle, ne u Gmail aplikaciji na telefonima i na računalima) za pametne telefone koji rade na Androidu i Appleovim telefonima na engleskom jeziku, a iz ove kompanije kažu kako će, na temelju podataka o korištenju ovih predloženih kratkih odgovora na mailove, s vremenom usavršavati ovu opciju kako bi odgovori u budućnosti bili još precizniji. U komunikaciji u kojoj se prije koristio samo ljudski mozak, sada sudjeluju i računala, što bi nekim moglo biti prilično čudno, komentirali su na Huffington Postu novu Googleovu opciju, dok Amit Singh iz Googlea kaže kako su mogućnost ove tehnologije neograničene tako da u budućnosti možemo očekivati brojne nove opcije povezane s umjetnom inteligencijom u različitim servisima ove kompanije.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti