Smartphone budućnosti: Koliko biste platili za ovaj pametni gadget?

Zvuči li vam ideja o narukvici koja će ekran osjetljiv na dodir projektirati na vašu ruku primamljivo? Ovakvo što uskoro bi moglo postati stvarnost, a krije se iza naziva Cicret.

Monika Nožić Monika Nožinić | 05.12.2014. / 09:31

Smartphone budućnosti: Koliko biste platili za ovaj pametni gadget?

Zvuči li vam ideja o narukvici koja će ekran osjetljiv na dodir projektirati na vašu ruku primamljivo? Ovakvo što uskoro bi moglo postati stvarnost, a krije se iza naziva Cicret. To je narukvica koja će Android doslovno smjestiti na vašu podlakticu, gdje ćete bez problema moći surfati internetom, čitate vijesti ili gledati video snimke.

U početku će vam možda djelovati čudno, ali bez obzira na to, ovaj gadget zaista djeluje fenomenalno i vrlo futuristički. Ovo nije ni smartphone, ni tablet, već nova vrsta mobilnog uređaja. Cicret pametna narukvica dolazi sa osam različitih senzora, potrebnim hardverom za pokretanje Android aplikacija i u sebi ima ugrađen minijaturni projektor. 

Pomicanjem zgloba naprijed-nazad uključuje se projektor i pojavljuje se korisničko sučelje. Projektirana slika funkcionira isto kao i bilo koji drugi ekran osjetljiv na dodir, odnosno možete tipkati, skrolati, klikati i raditi sve druge stvari koje radite s 'običnim' pametnim telefonom. 

Iako je još uvijek u prototip fazi, šanse da ova tehnologija zaživi su vrlo velike jer kompanija koja stoji iza njega nastoji prikupiti dovoljno financijskih sredstava kako bi se projekt realizirao.  

Pogledajte video i uvjerite se u genijalnost ovog futurističkog gadgeta! 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti