Snap predstavio novu verziju Spectaclesa

Novi model košta 150 dolara, s njim se mogu snimati fotografije i videozapisi, a moguće je snimati i do jedan metar ispod vode pa su idealne za snimanje u bazenima

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 27.04.2018. / 15:23

Spectacles (Foto: Snap) (Foto: Snap)

Nakon što je Snap prije dvije godine predstavio prvi model Spectaclesa, naočala s kamerom omogućuju brzo i jednostavno snimanje videozapisa za Snapchat, za ovim je gadgetom vladala velika potražnja. U to je vrijeme i Snapchat bio društvena mreža u usponu koja je Facebooku uzimala tinejdžere, a kompanija se pripremala za izlazak na burzu.

No, početni entuzijazam oko prepoznatljivih naočala žute boje s kojima se mogu snimati videozapisi i, uz povezanost sa smartphoneom, objavljivati ih na ovoj mreži, brzo je nestao te su se u skladištima gomilale neprodane količine naočala. Većina analitičara smatrala je kako je priča s ovakvim hardverskim eksperimentom završena te da kompanija više neće razvijati slične gadgete. 

Ipak, pokazalo se kako su Evan Spiegel i ekipa ipak nisu odustali od naočala te su ovog tjedan predstavili Spectacles V2, novu verziju naočala koja, osim poboljšanog hardvera dolazi i s većom cijenom od 150 dolara.

S novom verzijom naočala sada se, osim videa, mogu snimati i fotografije, no dobra vijest za rijetke koji su kupili prvi model jest da će nakon softverske nadogradnje i oni sa svojim naočalama moći snimati fotografije. Spectacles v2 naočale se mogu koristiti i ispod vode – do jednog metra dubine oko trideset minuta, a nadograđen je WiFi čip pa se videozapisi i fotografije mogu brže prebacivati na telefon.

Baterija može izdržati snimanje oko 70 videa s jednim punjenjem, a putem futrole koja sadrži bateriju, naočale se mogu napuniti do 4 puta.

Poboljšan je i dizajn naočala, a bit će dostupne i u tri nove boje – crnoj, crvenoj i plavoj. Naočale se mogu naručiti putem Snapove aplikacije i internetske stranice – dostupne su u SAD-u, Kanadi, Velikoj Britaniji i Francuskoj, a tijekom sljedećeg mjeseca pojavit će se u prodaji i u još desetak europskih zemalja.

Izvor: Snap
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti