Snapchat ne odustaje od svojih stavova, odbio novu ponudu Facebooka od 3 milijarde dolara

Sve brže rastući servis Snapchat očito je jedna od najzanimlijvih stvari na tržištu. Nakon što je odbio prvu ponudu Facebooka od milijardu dolara, šef Snapchata Evan Spiegel odbio je i drugu ponudu od čak 3 milijarde dolara.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 13.11.2013. / 20:02

Snapchat ne odustaje od svojih stavova, odbio novu ponudu Facebooka od 3 milijarde dolara

Sve brže rastući servis Snapchat očito je jedna od najzanimlijvih servisa na tržištu. Nakon što je odbio prvu ponudu Facebooka od milijardu dolara, šef Snapchata Evan Spiegel odbio je i drugu ponudu od skoro 3 milijarde dolara.

23-godišnji Evan kaže kako ne razmatraju investicije niti akviziciju do početka sljedeće godine, jer smatraju kako će brojke još porasti čime bi naravno porasla i vrijednost servisa, prenosi WSJ.

Ako usporedimo brojke drugih servisa, Twitter je nakon izlaska na burzu postao kompanija vrijedna 25 milijardi dolara, a Pinterest je uz novu 225 milijuna dolara tešku, investiciju postao kompanija vrijedna 3.8 milijardi dolara.

Direktori Facebooka tako su ponovo prišli Evanu kojem su nakon odbijenice od milijardu dolara ponudili u gotovini koja bi dovela kompanija na vrijednost od 3 milijarde dolara, a što bi ujedno bila i najveća akvizicija Facebooka nakon Instagrama.

Razlog zašto je Facebook toliko zagrizao za Snapchat je njegov brzo rastući broj korisnika na mobilnim uređajima, te mlađa populacija koja servis koristi na dnevnoj bazi.

S druge strane vlasnik WeChat servisa, ujedno i jednog do najvećih servisa za slanje poruka u Kini vodi grupu investitora koji bi uložili po 200 milijuna dolara do vrijednosti od 4 milijarde dolara.

Spomenimo samo je Snapchat skočio s 200 milijuna poslanih fotografija u lipnju na 350 milijuna tri mjeseca kasnije. Ako će doći do investicije, Spiegel je istaknuo kako će prodati svoj udio u kompaniji.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti