Snažan hardver, odlične kamere i 5G: Ovo je jedan od najjačih telefona godine

Kineski Oppo predstavio je dva nova telefona, a model Find X2 Pro hardverski je jedan od najjačih telefona predstavljenih dosad.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.03.2020. / 13:13

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kineske kompanije tijekom godina razmazile su nas s telefonima odličnog omjera cijene i kvalitete te su njihovi uređaji često prilično jeftiniji u odnosu na telefone poznatijih kompanija sličnog hardvera. Jedna od popularnih kineskih kompanija poznatih po dobrom omjeru cijene i kvalitete jest i Oppo te su sada predstavili telefone koje su planirali premijerno prikazati na otkazanom Mobile World Congressu – Find X2 i Find X2 Pro.

Brzo punjenje Nova tehnologija punjenja baterije na telefonima: Od 0 do 100 posto za samo pola sata!

Hardverski, oba su telefona zvijeri koje mogu konkurirati svim telefonima na tržištu, no top opcije u ovom slučaju znače i top cijenu od 1000, odnosno 1199 dolara za Pro model.

Oba uređaja dolaze s velikim 6,7-inčnim AMOLED ekranima s frekvencijom osvježavanja od 120Hz i QHD+ rezolucijom, pokreće ih najnoviji i najsnažniji Snapdragon (865) te imaju podršku za mobilnu mrežu najnovije generacije – u ponudi, dakle, neće biti 4G verzije, već samo 5G. Model Pro dolazi s 12 GB RAM- a i 512 GB prostora za pohranu podataka te ima bateriju kapaciteta 4260 mAh, uz podršku za 65W brzo punjenje baterije. Oppo Find X2 također ima 12 GB RAM-a, ali malo manje prostora za pohranu podataka (256 GB), baterija je malo slabija (4200 mAh) te također podržava isto brzo punjenje baterije.

Glavna razlika između telefona je u kamerama – sa stražnje strane "profesionalni" model ima glavnu 48 MP kameru (riječ je o Sonyjevom IMX689 senzoru) te dodatnu ultraširoku 48 MP kameru, kao i 13 MP telefoto leću koja omogućuje 5X optički zum, 10x hibridni zum i 60X digitalni zum. Običan model također ima glavnu 48 MP kameru i 13 MP telefoto kameru s 5X hibridnim zumom, a od modela Pro razlikuje se i po ultraširokoj kameri čija rezolucija iznosi 12 MP.

Oppo Find X (Foto: Oppo) Veliko iznenađenje na mobilnom tržištu: Još jedna kompanija prestigla Apple

Početak prodaje ovih telefona očekuje se tijekom svibnja, a bit će zanimljivo vidjeti kolika će biti potražnja za njima.

Izvor: 9to5Google
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti