Šokantno buđenje: Ženu iz kreveta digao neobični "posjetitelj" iz svemira

Kad je policija došla vidjeti o čemu je riječ, prvo su mislili da se radi o kamenu koji je doletio s obližnjeg gradilišta. No, uskoro je otkriveno da je ipak prošao malo dulji put.

Martina Čizmić | 18.10.2021. / 11:57

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kanađanka Ruth Hamilton ni u najluđim snovima nije mogla zamisliti naglo buđenje koje je doživjela prije koji tjedan. Dok je spavala u svojem krevetu u Goldenu u British Columbiji, odjednom ju je probudilo glasno lajanje njezina psa i ostaci stropa koji su padali po njoj.

Kako je sama ispričala, iskočila je iz kreveta, pogledala prema stropu i tamo otkrila golemu rupu.

Nikad nisam bila toliko preplašena. Nisam znala što bih pa sam nazvala 911 i dok sam razgovarala s operaterom, u krevetu sam otkrila kamen, ispričala je za lokalnu televizijsku postaju.

Kad je policija došla vidjeti o čemu je riječ, prvo su mislili da se radi o kamenu koji je doletio s obližnjeg gradilišta. No, uskoro je otkriveno da je ipak prošao malo dulji put.

Kontaktirala je Sveučilište Western, čiji su znanstvenici došli proučiti o čemu se radi. Zaključeno je kako se radi o meteoritu koji je pao na njezinu kuću i probio krov, a samo je pukom srećom promašio uspavanu vlasnicu.

Profesor astronomije sa Sveučilišta Western Peter Brown za CBC je objasnio kako su šanse da meteorit pogodi nečiji krevet jedan naprama 100 milijardi.

Dodao je da su bili sigurni da se radi o meteoru kad im je Hamilton poslala fotografiju samog kamena, ispričala što se dogodilo, ali i jer su ljudi u okolici prijavljivali da su vidjeli vatrenu kuglu i bljesak te čuli eksploziju.

Nadamo se da ćemo saznati o kakvom se meteoru točno radi. Imamo dovoljno videa kako bismo znali otprilike odakle je došao, iz Asteroidnog pojasa. Znamo da je star kao i Zemlja, možda i stariji, što će nam pomoći da proučimo kako je nastao, kako su nastali planeti, da ga stavimo u kontekst Sunčeva sustava, pojasnio je prof. Brown.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti