Sony nas vraća u djetinjstvo novom verzijom legendarne konzole

PlayStation Classic dolazi s 20 legendarnih videoigara za buđenje nostalgije.

Martina Čizmić | 19.09.2018. / 20:23

Sony PlayStation Classic (Foto: Sony) (Foto: Sony)

Prije gotovo 25 godina Sony je oduševio svijet predstavivši, sada već legendarnu, konzolu PlayStation. Možemo slobodno reći, da iskustvo igranja videoigara više nikad nije bilo isto.

Sony PlayStation bila je prva igraća konzola koja je prodana u više od 100 milijuna primjeraka diljem svijeta.

Iako iz današnje perspektive 3D renderirana grafika u stvarnom vremenu, koja je tada bila posljednji krik tehnologije, izgleda smiješno, u Sonyu su odlučili podsjetiti nas na dobra stara vremena.

Tako su najavili povratak originalnog PlayStationa u minijaturnoj verziji PlayStation Classica koji će dolaziti s čak 20 legendarnih videoigara. Tako će igrači moći ponovno zaigrati Tekken 3, Final Fantasy VII, Jumping Flash i druge igre iz Sonyevog portfelja.

Sony PlayStation Classic (Foto: Sony) (Foto: Sony)

Nova (stara) konzola je gotovo upola manja od originala, ali sa svojim retro izgledom budi nostalgiju. Naravno, kako bi ipak išla u korak s tehnologijom koja se u međuvremenu razvila, PlayStation Classic konzola dolazi s USB i HDMI kabelom te dva kontrolera.

A sad loša vijest - PlayStation Classic biti će dostupan (za sad) samo u SAD-u i Kanadi po cijeni od 99,99 dolara (oko 640 kuna) i to od prosinca. Za sad nema nikakvih informacija o dostupnosti u Europi odnosno Hrvatskoj.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti