Sony Wena: Novi pametni sat klasičnog izgleda

Sve je više modela pametnih satova, ali ovaj iz Sony 'asortimana' je poseban iz više razloga, jedan od njiih je i prikupljanje sredstava kroz crowdfunding kampanju First Flight kojoj je vlasnik - Sony.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 31.08.2015. / 14:27

Sony Wena: Novi pametni sat klasičnog izgleda

Sve je više modela pametnih satova, ali ovaj iz Sony "asortimana" je poseban iz više razloga, jedan od njiih je i prikupljanje sredstava kroz crowdfunding kampanju First Flight kojoj je vlasnik - Sony. 

Wena (kratica od Wear Electronics Naturally) je pametni sat koji dolazi upakiran u klasično, decentno izdanje koje na prvi pogled ne otkriva da se radi o "gadgetu", jer za razliku od većine konkurenata nema zaslon nego tradicionalni izgled s kazaljkama. Glavna mu je odlika mogućnost beskontaktnog plaćanja putem NFC tehnologije, trenutačno isključivo putem japanskog FeliCa standarda. Naravno, Sony Wena će se uredno "upariti" s pametnom telefonom, emitirati "led" i "vibra" notifikacije, ali trenutačno radi isključivo s Appleovim iOS uređajima, odnosno njihovom operativnom sustavu. Hoće li se u budućnosti odraditi kompatibilnost s Androidom i Windows Mobile platformom, za sada nije poznato. 

Sony kaže da će deklarirano trajanje "pametne narukvice" na satu s jednim punjenjem biti otprilike tjedan dana, dok će baterija klasičnog izdanja trajati oko tri godine, dok će Chronograph model trajati pet godina, kada je baterija u pitanju. Isporuka prvih uređaja, jer kampanja prikupljanja sredstava je uspješna, očekuje se u ožujku iduće godine, a poznate su i cijene. Najjeftiniji model Sony Wena pametnog sata, srebrno izdanje "tri kazaljke" prodavati će se po cijeni od 287 američkih dolara, dok će najskuplja verzija, Premium Black Chronograph stajati 576 američkih dolara. Do izlaska na tržište moguće se, navodno, dodatne modifikacije, prvenstveno u samom softveru... 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti