[SPAM] Facebook dobio Dislike button

Ovih ste dana na Facebooku možda probali aktivirati Dislike gumb, no dobili ste poruku koja vas upućuje na nekoliko sljedećih koraka.

Zimo Zimo Iva Krc | 20.05.2011. / 09:57

[SPAM] Facebook dobio Dislike button

Ovih ste dana na Facebooku možda probali aktivirati Dislike gumb, no dobili ste poruku koja vas upućuje na nekoliko sljedećih koraka.

Ako ste nasjeli, niste jedini. Naravno, riječ je o spamu kojeg su prvi primijetili istraživači iz Sophosa i upozorili na njega.

Iako se čini da je aplikacija bezopasna, da vam zapravo nije učinila ništa, ipak je ažurirala vaš status bez da vi to znate te je poruka automatski poslana i svim vašim prijateljima.

Čini se da su spameri sve lukaviji što se vidi po ovoj zadnjoj aplikaciji koja korisniku tvrdi da može aktivirati 'dislike' gumb jer je napravljena po klasičnom fejsbukovskom dizajnu, ali stvar postane sumnjiva dok se od vas traži da riješite neki kviz a ako ukucate i broj mobitela, izgubit ćete novce!

Ako ste završili i ovu fazu, preusmjereni ste na instaliranje FaceMod Firefox add-ona koji vam onda stvori dislike gumb add-on.

Osim ove, pojavile su se i slične aplikacije poput videaa Justina Biebera ili McDonald’s customer aplikacije.

Ovakve aplikacije se najčešće aktiviraju vikendom jer je tada većina zaposlenika Facebooka doma pa ih ne mogu odmah isključiti. Facebook zasad ne nudi dislike gumb!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti