Span preuzeo Ekobit za 37 milijuna kuna

Preuzimanjem Ekobita, Span proširuje svoje poslovanje, posebice na DACH regiju, a unutar Span Grupe, Ekobit nastavlja poslovati s postojećom Upravom kao samostalan poslovni subjekt.

Martina Čizmić | 15.03.2022. / 16:29

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Span je objavio kako je potpisao ugovor o kupoprodaji kojim je preuzeo društvo Ekobit, specijalizirano za razvoj softvera. Kako su istaknuli iz Spana, transakcija je vrijedna 37.389.637,59 kuna, a dio kupoprodajne cijene koji ovisi o poslovnim rezultatima društva Ekobit u 2022. godini, podložan je usklađenju. Prema odluci dosadašnjih vlasnika društva Ekobit, dio cijene u iznosu od 3.266.496,00 kuna bit će plaćen dionicama Spana u svrhu ispunjenja Plana dodjele dionica radnicima Ekobita.

Kupnjom Ekobita Span Grupa je dodatno ojačala svoju tržišnu poziciju. Kako ističu, akvizicija Ekobita u potpunosti je u skladu sa Spanovom strategijom rasta, a njome će obje kompanije proširiti portfelj svojih usluga i korisničke baze pa će postojećim i budućim korisnicima nuditi još više naprednih rješenja i usluga.

Slika nije dostupna Prva privatna hrvatska IT kompanija kreće sa IPO: Namjeravaju prodati 578 200 dionica, a kupiti ih mogu i građani i tvrtke

Ovo je odlična vijest za sve naše dionike – zaposlenike, korisnike i dioničare. Razvoj softverskih rješenja jedan je od četiri strateška segmenta Spanovog poslovanja, a pridruživanjem Ekobita upravo taj dio sada dodatno osnažujemo. U potpunosti smo komplementarni, radimo na istim tehnologijama pa udruživanje znanja i iskustva donosi korist za sve. Budući da sličan pristup dijelimo i kada je riječ o brizi za zaposlenike, vjerujem da ćemo se i u tom dijelu smisleno nadopunjavati, dijeleći potvrđeno dobre HR prakse, izjavio je osnivač i predsjednik Uprave Spana Nikola Dujmović.

Ekobit je aktivan na tržištu sa svoja dva proizvoda: BizDataX masking rješenje koje služi dobivanju testnih baza produkcijske kvalitete uz zaštitu osjetljivih podataka osoba poštujući GDPR regulativu i BizDataX subsetting koji omogućava stvaranje manjih testnih baza izborom relevantnog podskupa produkcijskih podataka.

Ulazeći u 30. godinu rada i razvoja naprednih softverskih rješenja, u Ekobitu smo odlučili da je vrijeme za iskorak. Pridruživanje Spanu gledamo kao priliku za novu dimenziju u razvoju poslovanja, a s obzirom na naše bogato iskustvo u izradi softverskih rješenja siguran sam da će ova akvizicija zbog sinergijskog učinka koje donosi dati snažan pečat i otvoriti neke nove prilike u daljnjem poslovanju Grupe, izjavio je predsjednik Uprave Ekobita Goran Glišić.

Slika nije dostupna Izlazak na Zagrebačku burzu: Veliki interes za dionicama Spana

Preuzimanjem Ekobita, Span proširuje svoje poslovanje, posebice na DACH regiju, a unutar Span Grupe, Ekobit nastavlja poslovati s postojećom Upravom kao samostalan poslovni subjekt.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti