'Specijalni projekt': Appleov automobil stiže već za tri godine?

Novi zaposlenik Applea bivši je glavni inženjer Aston Martina i Tesle te brojni mediji vjeruju kako će u Cookovoj kompaniji biti zadužen za razvoj električnog automobila

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 20.04.2016. / 09:16

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ako ćemo vjerovati brojnim glasinama koje već neko vrijeme kruže internetom, Appleov najveći budući projekt jest razvoj električnog automobila. Iste glasine kažu kako bi se njihov automobil u prodaji mogao pojaviti tijekom 2019. ili 2020. godine, a iako neki predviđaju kako bi to mogao biti autonomni automobil kojim će upravljati računalo, vjerojatno će, poput npr. Teslinih automobila, imati mogućnost auto pilota, no neće biti potpuno autonoman. Iz Applea, kao što smo to i navikli, ne žele ništa komentirati vezano uz buduće proizvode pa tako niti uz automobil koji navodno razvijaju, no brojni potezi koje su poduzeli u posljednje vrijeme upućuju upravo na to da ciljaju i na tržište automobila.

Posljednji takav potez jest zapošljavanje Chris Porritta – riječ je o inženjeru koju je proveo 16 godina kao glavni inženjer u Aston Martinu, a od 2013. do rujna 2015. radio je u Tesli. Osnivač i šef Tesle Elon Musk još je prošle godine rekao kako Apple često zapošljava ljude koji dobiju otkaz u Tesli te je Cookovu kompaniju nazvao 'Teslinim grobljem' uz napomenut: 'Ako ne uspijete u Tesli, zaposlit će vas Apple'. Informacije o zapošljavanju Porritta prvo su objavljene na stranici Electrek na kojoj nisu spomenuli radno mjesto koje će on preuzeti u Appleu, dok su neki drugi mediji objavili kako će zauzeti poziciju unutar odjela 'specijalnih projekata' koji je, navodno, zadužen i za razvoj električnog automobila.  

Izvor: ZDNet

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti